Hokej - 26.04.2020 13:41

Bývalý klub Laca, Valacha či Skokana na pokraji bankrotu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Veľmi vážne existenčné problémy hlási český hokejovú klub Piráti Chomutov. Celok hral ešte v sezóne 2016/17 semifinále extraligového play-off, no o dva roky neskôr sa s elitou rozlúčil a v aktuálnom ročníku bojoval v druhej najvyššej súťaži. Teraz je na pokraji bankrotu, za čo môže jednak pandémia koronavírusu, ale aj veľká administratívna chyba z tohto leta. Počas nej vedenie dostalo do rúk chybne vypočítaný rozpočet, ktorého sumár bol vo vysoko plusových hodnotách. Na jeho základe boli podpísané nové kontrakty a záväzky, aby sa následnou revíziou zistilo, že reálne finančné možnosti boli o poznanie nižšie.

Podľa českých médií, hráči v tomto kalendárnom roku ešte nedostali ani jednu výplatu a problémy priznáva aj samotné vedenie. "Pokiaľ zachránime seniorský hokej v akejkoľvek podobe, budeme pracovať s peniazmi, ktoré budeme mať skutočne v rukách. Všetko nastavíme tak, aby sme na konci sezóny 2020/21 mohli povedať, že klub je skonsolidovaný," informuje web Pirátov, no vzhľadom na okolnosti pracuje stále s dosť optimistickým scenárom. Za sebou má už dlhy aj z minulosti, ktoré sa teraz rázne tlačia na svetlo sveta. Partneri a mesto robia všetko preto, aby klubu pomohli. V týchto mesiacoch však nemá peniaze na rozdávanie nik.

Fanúšikovia majú o existenciu tímu odôvodnenú obavu a prezident Adam Zwettler im vie sľúbiť len to, že bude bojovať. "Som si vedomý, že momentálna neistota je nepríjemná pre všetkých, ktorých sa týka, ale chcel by som všetkých ubezpečiť, že nebalíme a nevzdávame sa. Vedieme veľa rokovaním, aby sme situáciu ustáli, ale výsledok momentálne odhadovať nemôžem," povedal prvý muž klubu, za ktorý v nedávnej minulosti nastupoval napríklad brankár Ján Laco, obranca Juraj Valach, útočník Dávid Skokan.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora