Hokej - 28.04.2020 12:15

Hokejová Liga majstrov až od októbra a bez slovenského zástupcu

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: sita

Nasledujúca sezóna hokejovej Ligy majstrov by sa mala začať až 6. októbra. Rozhodlo tak vedenie súťaže v súvislosti s aktuálnou pandémiou ochorenia COVID-19. LM sa doteraz pravidelne začínala už koncom augusta. Odklad úvodu sezóny má za následok aj úpravu hracieho formátu. Právo štartu v nasledujúcej edícii síce získali zo Slovenska hokejisti Banskej Bystrice, ale hrať v nej nebudú.

"Vedenie najvyššej slovenskej súťaže ponúklo miestenku svojho mužstva. Kvalifikovaný tím zo Slovenska má problémy s infraštruktúrou a v ročníku 2020/2021 musí hrať pre rekonštrukciu domácej haly na menšom štadióne," informovalo vedenie LM prostredníctvom tlačovej správy. Voľné miesto po "baranoch" získal bieloruský Neman Grodno ako druhý tím po základnej časti miestnej extraligy.

V ročníku 2020/2021 sa nebude hrať skupinová časť, ale od úvodu pôjde o play-off. "Ide o celoeurópskú súťaž, v ktorej štartujú kluby z trinástich krajín. To znamená, že sme závislí od rozhodnutí a predpisov trinástich rôznych vlád. Účastníci musia mať možnosť cestovať a našim cieľom je, aby sa všetky zápasy konali bez obmedzení a s fanúšikmi na tribúnach," uviedol prezident súťaže Peter Zahner. "Vzhľadom na vysokú mieru neistoty naprieč celým kontinentom sme sa rozhodli rokovať a nechceli sme podstúpiť riziko možných náhlych zmien, ak by sme začali v skoršom termíne," dodal.

Všetkých 32 účastníkov LM sa tak v novej sezóne predstaví vo vyraďovacej časti a súťaž vyvrcholí 9. februára 2021. "Chápeme, že zmena formátu je nečakaná, ale zvláštna doba si vyžaduje zvláštne opatrenia. Chceme naplánovať súťaž tak, aby bola pre tímy čo najjednoduchšia. Sme presvedčení, že toto rozhodnutie pomôže klubom aj súťaži," poznamenal Zahner.