Hokej - 06.05.2020 13:27

Virály šiestich sezón CHL: komické vlastence aj šialené minely

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Priemerná návšteva na úrovni 3446 divákov jej prestíži príliš nepomáha, no Champions Hockey League je súťažou, ktorá si v Európe pýta stále väčšiu pozornosť a o jej najvyššie pozície tradične bojujú celky, ktoré by sme zaradili medzi špičku kontinentu v tomto športe. Ani na tejto scéne však nie je všetko dokonalé a občas sa prihodí poriadny trapas či kuriozitka. Jej youtube kanál začiatkom apríla publikoval video, v ktorom vybral najkurióznejšie situácie, ktoré sa za roky existencie prihodili a viaceré sa stali virálom.

Práve z klzísk Hokejovej ligy majstrov je jedna z najväčších minel v sezóne 2016/17, kedy Carl Grundström z Frölundy zavezením puku do prázdnej bránky pečatil víťazstvo nad Wolfsburgom. Trafil však len žŕdku a nádeje nemeckého tímu trvali ešte tridsať sekúnd. Naopak, liberecký Kryštof Hrabík o rok neskôr skóroval bez toho, aby sa o to snažil. Ďakovať mohol brankárovi Viktorovi Fasthovi z Vaxjö.

Do výberu sa dostala aj Banská Bystrica, hoci len na chvíľku a inkasovaným gólom. V ostatnom ročníku doma podľahla Ambri-Piotte 0:4 a posledný gól zápasu z hokejky Dominica Zwergera sa s prehľadom zaradil medzi najkrajšie, aké kedy v CHL padli. Pobavili aj hokejisti Skelleftei, ktorí v osemfinále sezóny 2019/20 sami spečatili svoje vypadnutie. Pri vabanku a záverečnom tlaku poslali puk do vlastnej opustenej bránky. Jeden z top zákrokov putoval na konto Mareka Mazanca, ktorý v minulej sezóne prechytal Hradec Králové až do finále a pri domácom semifinálovom postupe cez Djurgarden perfektne eliminoval trestné strieľanie.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora