Hokej - 08.05.2020 09:58

TOTO keď sa dozvie Golonka! Zabudli na neho?

redakcia Autor: redakcia

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) určila najlepších hráčov jednotlivých krajín v histórii. 

Najlepšiu päťku Slovenska s  brankárom tak na Slovensku tvoria brankár Vladimír Dzurilla, obrancovia Ľubomír Višňovský a Zdeno Chára a útočníci Peter Šťastný, Miroslav Šatan a Žigmund Pálffy.

IIHF pripomína, ako malá krajina vyprodukovala mnoho talentov Web IIHF zdôraznil, že vzhľadom na počet 5,4 milióna obyvateľov je veľké množstvo slovenských hokejových talentov narodených v 70. rokoch minulého storočia. Spomenuli viacerých ďalších hráčov, ktorí sa do najlepšej šestky nedostali - Peter Bondra, Pavol Demitra, Marián Hossa, Jozef Stümpel, Marián Gáborík, Ladislav Nagy. A potom aj mnohí zo staršej generácie - napr. aj Jozef Golonka. Ten keď sa to dozvie...

Ale IIHF to vysvetľuje. Pripomína,  že spoločné Československo bolo úspešnou hokejovou veľmocou. Po rozdelení malo veľa vynikajúcich slovenských hokejistov šancu prevziať hlavnú rolu a nesklamali. Zimné olympijské hry v roku 1994 ohlasovali najväčšiu éru slovenského hokeja a počas nasledujúceho desaťročia nesmierne talentovaní hráči pomohli Slovensku dosiahnuť striebro v roku 2000, zlato v roku 2002 a bronz v roku 2003. 

Zdroj: iihf