Novinky - 11.05.2020 21:19

Dukla Michalovce bude mať nové dresy. Navrhnú ich fanúšikovia

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Facebook

Interakcia s fanúšikmi je v súčasnom športe žiaduca a často nezištná, čo si uvedomujú aj tuzemské mužstvá. Zaujímavým spôsobom ich zapája hokejový klub Dukla Ingema Michalovce, ktorý si v sezóne 2019/20 odkrútil svoju premiéru v najvyššej domácej súťaži a vôbec nedopadla zle. Zo 48 zápasov "líšky" vyhrali 22 a držali sa v strede tabuľky. Absolvovali to v novej sade dresov pre extraligové potreby a ročník 2020/21 chcú už absolvovať v novom šate.

"Prikladáme vám čistú šablónu, do ktorej viete vaše návrhy vkresliť, a oddnes nám ich môžete posielať. Vedenie Dukly si tie najkrajšie vyberie a spolu s naším partnerom ich zapracujeme do finálnej podoby, ktorú pred štartom sezóny odsúhlasí Prohokej," píše sa vo facebookovej výzve Michaloviec. V komentároch sa ihneď začali kopiť desiatky návrhov. Niektoré našli citeľnú inšpiráciu v Severnej Amerike, iné sú skôr obdobou tých z uplynulého ročníka, ďalšie možno chápať ako žiadosť k prinavráteniu dizajnu z prvoligových čias.

​Medzi najlepšie slovenské kluby sa Michalovčania prebojovali aj v našich priamych prenosoch, keď v play-off 1. hokejovej ligy postúpili cez Spišskú Novú Ves, Topoľčany a vo finále pokorili Martin. Nasledovala baráž proti Žiline, v ktorej síce východniari prehrávali 0-2 aj 1-3 na zápasy, no nakoniec dokázali boj dotiahnuť do úspešného a postupového konca.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora