Hokej - 11.05.2020 18:35

Slovensko vyzve Česko vo virtuálnom dueli fanúšikov

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: sita

Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH) a Český svaz ledního hokeje (ČSLH) počas pandémie koronavírusu pripravili pre fanúšikov oboch krajín virtuálnu akciu - prvý reprezentačný duel fanúšikov. "Jeho súčasťou budú okrem priaznivcov aj známe hokejové tváre oboch národov, ktoré si zmerajú sily v atraktívnych fyzických, vedomostných či interaktívnych výzvach aj v e-hokeji," referuje SZĽH na svojom webe.

Už v pondelok začal v oboch krajinách predaj vstupeniek - na Slovensku za 1,99 eura a v ČR za 55 Kč. Na Slovensku sú k dispozícii aj tzv. VIP vstupenky za 18 eur. Organizátori sľubujú priaznivcom šancu získať viacero cien. "Podujatie má dobročinný rozmer. Výťažok zo zisku za predaj virtuálnych vstupeniek poputuje na podporu mladých hokejistov zo sociálne slabších rodín," informuje SZĽH.

Každý fanúšik si môže zakúpiť neobmedzený počet vstupeniek a pomôcť slovenskému hokeju v prestížnom fanúšikovskom súboji. "Virtuálny súboj fanúšikov je absolútnou novinkou. A zároveň veľkou výzvou. Keďže pandémia koronavírusu nás pripravila o pravé hokejové emócie v najočakávanejšej fáze sezóny, rozhodli sme sa oživiť ich inou cestou. Spojili sme sa s českou stranou, s ktorou by sme sa mali stretnúť v základnej na MS, a spoločne pripravili zaujímavý formát vzájomného virtuálneho duelu fanúšikov. Verím, že zaujmeme hokejovú komunitu v oboch krajinách a vo fanúšikoch prebudíme zdravú rivalitu, ktorá by dozaista sprevádzala náš vzájomný zápas na MS v Lausanne,“ povedal SZĽH Miroslav Šatan na webe HockeySlovakia.sk.

Šéf českého hokeja Tomáš Král doplnil: "Hokejová sezóna musela byť, bohužiaľ, ukončená predčasne, neuskutočnia sa ani majstrovstvá sveta vo Švajčiarsku, na ktoré sme sa všetci tešili. V spolupráci s českými a slovenskými fanúšikmi si šampionát chceme pripomenúť aspoň takýmto spôsobom a zaspomínať si na spoločnú, nielen hokejovú históriu, ale aj na vzájomné pamätné súboje. Verím, že vstupenky si zakúpi čo najviac ľudí, najmä ak tým pomôžu dobrej veci.“

Iniciatíva SZĽH a ČSLH vyvrcholí živým prenosom v štúdiu 24.mája. "Na prenose, rozdelenom do troch tretín po 20 minút, sa zúčastnia aj súčasní renomovaní hokejisti z oboch strán. Vzájomne sa budú snažiť splniť viaceré atraktívne výzvy - predvedú svoju fyzickú silu, súbor vedomostí i zručností. Záverečným bodom programu vzájomných výziev bude súboj v e-hokeji, ktorý ukáže, komu to ide lepšie vo virtuálnej hre s ovládačom v ruke," informuje SZĽH na svojom webe.