Hokej - 19.05.2020 12:09

IIHF si kopla do Slovákov, nejednému rozjatrila rany

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Redaktorom a správcom sociálnych sietí Medzinárodnej hokejovej federácie je sarkazmus vlastný, čo dokazujú napríklad pri zostavovaní "power rankingov". K jednotlivým reprezentáciám zväčša pridajú aj stručnú uštipačnú poznámku, pričom Slovensko naposledy vysmiali za umiestnenie na domácich majstrovstvách sveta. "Ako manželstvo! Hostenie nie je tým, čím ste si mysleli, že bude" okomentovala našu pozíciu na deviatom mieste svetového poradia. Do Slovenska si prostredníctvom sociálnych sietí IIHF kopla aj počas víkendu, keď zverejnila krátke video so strhujúcimi závermi duelov, pri ktorých si fanúšikovia ohrýzli všetky nechty.

Nanešťastie, všetky tri góly mali jeden spoločný menovateľ - padli do siete Slovenska. Vyrovnávajúcim gólom desať sekúnd pred koncom nás na MS 2018 skormútil Čech Martin Nečas, o rok neskôr sme inkasovali rozhodujúci gól od Kanaďana Marka Stonea v úplne poslednej sekunde a Nemec Leon Draistaitl nás zarezal 27 sekúnd pred koncom. Zo strany autora videa bolo pravdepodobne len náhodou, že trikrát sa v pozícii smutného celku objavilo Slovensko. Reálne totiž šlo o najaktuálnejšie "last minute" góly, ktoré boli na svetovom šampionáte videné. Či sa to však skutočne dá pripísať len smutnej zhode náhod s ohľadom na taktickú pripravenosť a vyspelosť nášho tímu, je už na inú debatu.

Realita je taká, že na MS 2019 mali Slováci v tretích tretinách vyrovnanú bilanciu 3-1-3. V prepočte na získané a stratené body v nej to však už vyznieva horšie. S Nemeckom aj Fínskom sme poslednou dvadsaťminútovkou duel prehrali, Dáni nás v nej dostali do predĺženia, zatiaľ čo Kanaďania si remízou v nej poistili víťazstvo. My sme tretím dejstvom dianie nezlomili na svoju stranu ani raz, akurát sme poisťovali vedenie proti USA, Británii aj Francúzsku.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora