Hokej - 26.05.2020 16:49

Réway nechal o svojej kariére hlasovať fanúšikov a dal si poradiť

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Veľkej pozornosti sa spomedzi slovenských hokejistov dostalo za ostatných pár dní Mariánovi Gáboríkovi a Martinovi Réwayovi. Kým prvému menovanému partnerka priviedla na svet dcérku, druhý sa vo svojich 25 rokoch pohrával s myšlienkou na koniec kariéry. Na Instagrame sa najprv rozlúčil s fanúšikmi Popradu, za ktorý odohral záver neúplnej sezóny 2019/20 a potom pre svojich priaznivcov otvoril anketu o tom, či by mal s hokejom ešte pokračovať.

"Neberte to tak, že sa chystám rozhodnúť podľa tejto ankety. V podstate mám nejakú predstavu o tom, či pokračovať alebo nie, no zaujíma ma váš názor. Hokej mi priniesol veľa radosti, ale tiež utrpenie," napísal s tým, že sa o ňom popísalo veľa klamstiev a aj na základe tých dospel k myšlienke, že by to chcelo uzavrieť. Keď sa v roku 2011 objavoval v juniorskom aj dorasteneckom tíme Sparty Praha a pred draftom NHL absolvoval rok v kanadskej QMJHL, predpovedala sa mu veľká a úspešná kariéra. Prognózy však najmä pre zranenia bývalý kapitán našej juniorskej reprezentácie nenaplnil, v NHL si nikdy nezahral a s jeho hokejovým pôsobením to vyzerá bledo.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Martin Reway (@martinreway10),

Za ostatné tri sezóny si obliekal dres hneď troch rôznych mužstiev, medzi nimi treťoligového Dolného Kubína, švédskeho druholigistu Tingsryds a počas ostatnej sezóny začínal v Kladne, odkiaľ sa presunul do Popradu. Pre české médiá pritom hovoril, že mu motivácia nechýba, akurát rieši dlhodobejšiu zdravotnú indispozíciu. V jeho instagramovej ankete pritom fanúšikovia vyslovili jednoznačné presvedčenie. Aby nekončil, zahlasovalo mnohonásobne viac zúčastnených. "Ešte rok dám" napísal s usmiatym smajlíkom a emoji hokejky.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora