Hokej - 21.06.2020 16:17

Meno švédskej hokejovej legendy zneužili v reklame

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Známi športovci často vystupujú v reklamách na rôzne produkty. Čo je však smutné, občas proti vlastnej vôli. Rozprávať by vedela hokejová legenda Peter Forsberg, ktorého meno sa objavilo na banneroch, propagujúcich bitcoin. Svoju aktívnu hráčsku kariéru ukončil v roku 2011 ako hráč Colorada Avalanche a odvtedy sa venuje podnikaniu. Vlastní značný podiel vo svojom materskom klube MoDo Hockey a pohybuje sa aj v oblasti obuvníctva. Kryptomeny však nie sú sférou, ktorá by ho zaujímala.

Napriek tomu, najznámejšia z týchto komodít na sociálne siete vystavila platené príspevky, podľa ktorých niekdajší famózny center odporúča investorom, aby do nej vložili svoje peniaze. Forsberg to pre švédsku tlač označil ako absolútny výmysel, s ktorým nemá nič spoločné a niekto akurát zneužil jeho meno. "Rázne odmietam, že by som podporoval využívanie bitcoinov a že by som sa zaoberal investíciou do nich alebo obchodovaním s nimi. Kým cez internet skutočne zainvestujete, dôkladne si prosím všetko skontrolujte a buďte opatrní," dodal odkaz na sociálnych sieťach.

Švédska hokejová legenda momentálne žije s rodinou vo Švajčiarsku a veľkú časť svojich podnikateľských zámerov venuje aj švédskej stavebnej spoločnosti Lerstenen. Člena Triple Gold Clubu sa viackrát pýtali na to, či sa nepresťahuje do rodnej krajiny. Odpovedal vždy, že je v súčasnom bydlisku spokojný a neplánuje to, hoci túto možnosť do budúcnosti nevylučuje.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora