Hokej - 23.06.2020 23:27

Brnenský klub sa zastal rozvášneného trénera Stloukala

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Niekoľko týždňov sa v českom hokeji rieši tréner Martin Stloukal, ktorý pôsobí na mládežníckej úrovni v Technike Brno. Rezonoval najmä jeho preslov ku zverencom, ktorí sa vrátili po koronavíruse vo veľmi neuspokojivej forme a kondícii, pričom sa nevyhol ani rasizmom zaváňajúcim konštatovaniam. Na dorastencov napríklad hulákal, že ich nechce vidieť "žrať čínske zrazené psy alebo kebaby u smradľavých cigánov," a veľmi tvrdo sa oprel do viacerých, ktorí pod jeho taktovkou nebudú hrávať.

Portál televízie Nova Sport priniesol reakciu brankára Dominika Hrachovinu, ktorý sa stal v sezóne 2017/18 s Tapparou majstrom Fínska a tento rok bol oporou Liberca. Konštatoval, že uniknutá trénerova nahrávka mu vyvolala spomienky na mládežnícke časy a za svoj rázny prístup sa Stloukal podľa neho ospravedlňovať nemusí. Dokonca je rád, že v dnešnej hyperkorektnej dobe sa niekto nebojí hovoriť otvorene. "Táto doba je zvrátená, jediným argumentom je rasizmus. Každý, kto bol v hokejovej kabíne, zažil aj horšie príklady. Veľká časť je nadnesená, keďže zaujať pätnásťročné deti je ťažké a musíte na ne hovoriť takto," povedal 25-ročný český reprezentant.

Ospravedlňovať sa odmietol aj tréner extraligistu mládeže, ktorý v sezóne 2015/16 krátko pôsobil aj na lavičke Skalice. K nahrávaniu svojho príhovoru, ktorý bol do veľkej miery o strave a "technických záležitostiach", sám zverencov vyzval a nevidí na ňom nič zlé. Za pravdu mu dala aj Technika Brno. Tá konštatovala, že jeho odvolanie by bolo podľahnutím mediálneho tlaku, no za jeho ráznymi slovami stojí. Niekoľko nevhodných poznámok sa však odrazí na tom, že mu bude siahnuté na prémie za jeden mesiac koučovania.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora