Hokej - 24.06.2020 17:59

Otvorená Pandorina skrinka: toto musia trpieť nováčikovia

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

"Bažanti" to často majú v novom prostredí náročné. Platilo to najmä v časoch povinnej vojenskej služby, ale svoje si občas musia vytrpieť aj v športových kluboch. Až doteraz si však verejnosť myslela, že všetko je to v úsmevnej rovine a neberie sa to tak vážne. Z omylu sa ju snaží vyviesť Daniel Carcillo s Garrettom Taylorom. Prvý menovaný je dvojnásobným víťazom Stanley Cupu s Chicagom Blackhawks, druhý takto odôvodňuje len štvorročné trvanie svojej kariéry, ktorá prebehla na univerzitnej úrovni.

Z ich slov to vyzerá tak, že si hokejisti aj tréneri občas na mladíkov chystajú nechutné zverstvá a podali trestné oznámenie hneď na tri zámorské juniorské súťaže - QMJHL, OHL a WHL - rovnako aj všetky jej kluby, ktoré o tom vedia a kryjú to. Carcillo, ktorý kariéru ukončil v roku 2015 po deviatich absolvovaných sezónach v profilige, vie z vlastnej skúsenosti hovoriť najmä o celku Sarnia Sting, z ktorého si odniesol veľké traumy, čo sa dodnes odzrkadľuje na jeho psychike.

Nováčikovia si z času na čas prechádzali peklom v sprchách, kde sedeli uprostred a zvyšok tímu na nich močil a pľul. Svedkom toho mal byť aj tréner, ktorý sa len zasmial s tým, že každý si takým niečím musí prejsť. "Tradíciou" bol aj výprask zlomenou brankárskou hokejkou, vždy keď gólman niektorú počas zápasu či tréningu zničil. Obľúbenými "hrami" bolo aj vyťahovanie jablka z nádoby, v ktorej bol moč, sliny či dokonca ejakulát členov kabíny, prípadne "nováčikovská raketa", keď boli mladí hráči v koši na bielizeň nabúraní do steny a niekoľkí po náraze stratili vedomie.

Niečo málo do zvrátených príbehov zo šatní pridal aj Garrett Taylor, ktorého tréner na "súkromných" tréningoch nútil mlátiť sa s väčšími spoluhráčmi, aby sa z neho stal tvrdší chlap. Výsledkom bývali aj vážne zranenia. Na dennom poriadku boli aj rasistické, sexistické alebo homofóbne reči. Zverejnená bola pritom len čas výpovedí oboch hokejistov na súde. Prechádzali si údajne aj sexuálnym obťažovaním, ktorého súčasťou bolo vkladanie hokejok či metiel do análneho otvoru. S veľkým odstupom času však ide o veci pred súdom priam nedokázateľné.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora