Hokej - 01.07.2020 11:33

Klub z hlavného mesta povedie skúsený tréner Čada

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Instagram

Skúsený hokejový tréner Rostislav Čada bude opäť trénovať v hlavnom meste Slovenska. Po pôsobení v bratislavskom Slovane si vyskúša ďalšiu nadnárodnú ligu. Tentokrát povedie tím iClinic Bratislava Capitals, ktorý bude od novej sezóny pôsobiť v najvyššej rakúskej súťaži.

Český 66-ročný tréner tak znovu zavíta na Zimný štadión Ondreja Nepelu, kde pôsobil ako hlavný kormidelník Slovana. Tentokrát bude mať podobnú úlohu, ako keď s belasými vstupoval do KHL. Capitals v uplynulej sezóne dominovali v druhej najvyššej slovenskej súťaži a okamžite využili možnosť presunúť sa do nadnárodnej súťaže. Stanú sa tak celkovo štvrtým slovenským klubom mimo domácej súťaže. Už pred Bratislavčanmi to boli Nové Zámky, Lev Poprad a HC Slovan Bratislava.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

NOVÝM TRÉNEROM iCLINIC BRATISLAVA CAPITALS JE ROSTISLAV ČADA Trénerom hokejového klubu iClinic Bratislava CAPITALS, ktorý bude hrať v budúcej sezóne v rakúskej nadnárodnej súťaži, sa stal Rostislav Čada. Tento skúsený český tréner podpísal s bratislavským klubom jednoročnú zmluvu. Viceprezident a generálny riaditeľ @dusanpasek : „Som rád, že sa nám podarilo dohodnúť s pánom Čadom na spolupráci a stáva sa hlavným trénerom iClinic Bratislava CAPITALS. Ide o rešpektovaného a skúseného trénera, ktorý pôsobil v kvalitných tímoch a súťažiach. Plne sa stotožňujem s jeho metódami, ktoré sú založené na tvrdej práci, profesionálnom prístupe a disciplíne." Rostislav Čada: „Hlavný dôvod, prečo som prijal ponuku trénovať iClinic Bratislava CAPITALS bol, že som ju dostal od Dušana Pašeka, ktorého poznám ako hráča a poznám aj jeho charakterové a profesionálne hodnoty. Vízia, ktorú má hokejový klub iClinic Bratislava CAPITALS ma zaujala a presvedčila prijať jeho ponuku. Ambíciou nováčika v rakúskej nadnárodnej súťaži je postup do play-off a dobrými výkonmi pritiahnuť divákov na štadión Ondreja Nepelu." Okrem viacerých českých klubov trénoval Čada aj v talianskej Ascone, vo švajčiarskom klube Ambri-Piotta, či špičkový tím v KHL Avangard Omsk. Na Slovensku trénoval v minulosti Slovan Bratislava aj HC Košice.

Príspevok, ktorý zdieľa Bratislava Capitals (@bratislava_capitals),

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora