Hokej - 23.07.2020 21:52

Rakúšania o Capitals: najlepšia hala, ale problémová reprezentácia

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Diskusie o presune tímu iClinic Bratislava Capitals do nadnárodnej súťaže za západnými hranicami nie je témou len na Slovensku, ale aj v Rakúsku. Tamojší vysielateľ ligy sa vo svojom predsezónnom analytickom štúdiu venoval práve nováčikovi zo Slovenska, ktorý v lige po deviatich rokoch nahradí Znojmo. To pre zmenu Bet-at-home Ice Hockey League (po starom EBEL) opúšťa a zabojuje o prvoligovú licenciu Pirátov Chomutov, ktorí potvrdili svoj rozpad pre vážne finančné problémy.

Témy sa chopil najmä Christian Feichtinger, ktorý je manažérom ICE-HL. Podľa jeho slov, súťaži vždy prospelo, keď sa nováčikovi z cudziny darilo a hral v popredí. Príkladom bolo talianske Bolzano aj chorvátsky Záhreb. Podľa jeho slov, na Capitals sa tešia Rakúšania aj Bratislavčania a veľmi dobrý dojem v ňom nechal najmä Zimný štadión Ondreja Nepelu: "V lige tak máme desaťtisícovú halu. Očakávania sú také, že by sme ju mali zvládnuť naplniť, aj napriek všetkým obmedzeniam pre koronavírus, no tie by mali byť v slovenskej hale minimálne. Je to navyše štadión, na ktorom sa hrali majstrovstvá sveta 2019, čiže najlepšia v našom okolí a veľmi sa na ňu tešíme,"

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Bratislava Capitals (@bratislava_capitals),

Feichtinger zároveň upozorňuje aj na reprezentačné prestávky, ktoré sa v Tipsport lige a rakúskej nadnárodnej súťaži mierne líšia. "Počas novembra budeme možno musieť veľmi urgentne predĺžiť reprezentačnú prestávku, pretože taký má slovenský národný tím asociačný termín. To u viacerých rakúskych odborníkov budí rozruch," povedal na margo bratislavského tímu, ktorý by mal mať vo svojich radoch viacerých členov širšieho reprezentačného kádra, s ktorými sa bude počítať na Nemeckom pohári. Program novej sezóny tejto ligy ešte zverejnený nebol, no v kuloároch sa hovorí o druhej polovici septembra, presnejšie o 25. septembri 2020.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora