Hokej - 17.09.2020 12:21

Skalickí hokejisti s 29 pozitívnymi testami! Dnešný zápas Capitals sa ruší!

Tomáš Magáth Autor: Tomáš Magáth | Zdroj: joj.sk/ capital.sk

Hokejový klub iClinic Bratislava CAPITALS mal dnes pred našimi kamerami odohrať svoj posledný prípravný zápas s HC´05 Banská Bystrica na Zimnom štadióne v Skalici. Avšak, nestane sa tak. 

V Trnavskom kraji je momentálne možné usporiadať hromadné podujatie do 500 osôb a to primälo funkcionárov Capitals preniesť prestížny duel do Skalice, keďže v Bratislave by mohlo byť na štadióne maximálne 50 osôb. 

Dnes sa však dozvedeli výsledky skalických hokejistov a tie sú alarmujúce. Z 37 členov klubu je 29 pozitívnych. Mesto prijalo preventívne opatrenia, zasadol krízový štáb a zimný štadión sa dezinfikuje. 

Rakúska nadnárodná súťaž ICE Hockey League, v ktorej budú CAPITALS štartovať, sa začína už o 11 dní. „V prípade, že sa dovtedy situácia nezmení, budeme musieť pristúpiť k alternatívnym riešeniam. Jedným z nich je aj štadión v Skalici, ale máme pripravené aj ďalšie varianty. Budeme bojovať až do konca,“ doplnil Pašek.

V Bratislavskom kraji platí od pondelka zákaz usporadúvať hromadné podujatia v interiéroch s viac ako 50 osobami. „Takéto opatrenie de facto znemožňuje usporiadať akýkoľvek hokejový zápas a pre nás to znamená obrovské finančné, logistické aj reputačné problémy. Pevne verím, že vláda Slovenskej republiky tieto likvidačné opatrenia ešte prehodnotí,“ uzavrel Pašek.

Tomáš Magáth

Tomáš Magáth

Viac článkov od autora