Hokej - 24.09.2020 23:17

Písanie histórie Capitals sa odkladá. Môže za to Bolzano

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Niekoľko Slovákov si už rakúsku hokejovú hru zahralo, no ešte žiaden klub nikdy do tejto súťaže nevstúpil. Minimálne v tomto ohľade bude sezóna 2020/21 písať históriu nášho hokeja, o čo sa postará iClinic Bratislava Capitals. Len pri tom však klub nechce ostať. Napriek tomu, že v lige bude mať oproti svojim konkurentom nižší rozpočet, hodlá tamojšie vody rozvíriť. Prezradil to na svojej tlačovej konferencii, pričom primárnym cieľom je hrať play-off a prilákať fanúšikov. Na svoj prvý súťažný zápas si však bude musieť táto partia počkať. Hokejisti Bolzana totiž hlásia vo svojich radoch pozitívne testy na koronavírus a sezóna slovenského zástupcu tak začne o dva dni neskôr ako sa plánovalo.

Program si spestria prípravným derby zápasom proti HC Slovan, no pozornosť sa už bude koncentrovať na Viedeň Capitals, ktorá tak bude ich prvým ligovým súperom. IHL, po starom EBEL, medzi seba neprijme len tak hocikoho. Súťaž má svoje skúsenosti s klubmi, ktoré finančne nevládali sezónu dotiahnuť, preto majú Bratislavčania za sebou za sebou veľa osobných rozhovorov aj videokonferencií, na ktorých konci bolo jednohlasné prijatie všetkými klubmi. "Je to pre nás aj záväzok a chceme potvrdiť, že budeme kvalitným účastníkom ligy. Zároveň chceme dobre reprezentovať slovenský hokej a mesto Bratislava," vyhlásil Dušan Pašek mladší.

Predstavenie cieľov neostalo len pri prázdnych slovách, ale šéf klubu prezradil aj konkrétnu ambíciu: "Chceme postúpiť do play-off, chceme byť šťukou súťaže. Podriadili sme tomu aj výber kádra a realizačného tímu. Ale chceme sa zakryť takou dekou, akú máme." Capitals trénujú od 5. augusta, ich pripravenosť kouča Rostislava Čadu milo prekvapila, ale skúsený Čech nedostatok predsa vypichol. "Mali sme však vo všetkých zápasoch veľký nepomer vylúčených hráčov. Na to si musíme dať pozor. Dobré je, že o tejto skúsenosti vieme,"

Súpiska Bratislava Capitals pre ročník 2020/21
Brankári: Peter Hamerlík, Samuel Baroš, Tomáš Pientka
Obrancovia: Karol Sloboda, Lukáš Bohunický, Ladislav Romančík, Martin Chovan, Eduard Šedivý, Martin Nemčík, Dávid Boldižár, Sacha Guimond
Útočníci: Tibor Varga, Dávid Buc, Róbert Varga, Denis Hudec, Jakub Suja, Adam Bezák, Michel Miklík, Miloš Bubela, Roman Faith, Adam Lapšanský, Brock Higgs, Michal Šalka, Lukáš Lipiansky, Mitch Hults, Filip Ahl

Naša internetová televízia bude partnerom klubu pre internetové prenosy a tímu budeme preto venovať podobnú pozornosť, ako tomu bolo minulý rok. To bratislavský tím s prehľadom ovládol druhú najvyššiu súťaž, aspoň jej odohranú časť. Minimálne počas prvého ligového duelu sa fanúšikovia na tribúny dostanú za symbolické euro, čo bude reprezentovať fakt, ako tímu na nich záleží a na oplátku sa chcú prezentovať bojovnými a kvalitnými výkonmi.

Zápasový program Bratislava Capitals na september a október:
(25.9. o 17:30 - zrušený zápas proti HC Bolzano)
27.9. o 16:30 BRATISLAVA CAPITALS - Vienna Capitals
3.10. o 19:15 Red Bull Salzburg - BRATISLAVA CAPITALS
4.10. Innsbruck - BRATISLAVA CAPITALS
10.10. BRATISLAVA CAPITALS - Dornbirn Bulldogs
16.10. Black Wings Linz - BRATISLAVA CAPITALS
18.10. Graz 99ers - BRATISLAVA CAPITALS
23.10. BRATISLAVA CAPITALS - Klagenfurt AC
25.10. BRATISLAVA CAPITALS - Villacher SV
30.10. Fehérvár AV19 - BRATISLAVA CAPITALS
31.10. BRATISLAVA CAPITALS - HC TWK Innsbruck

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora