Hokej - 13.10.2020 22:19

Sotva sa hrajú domáce hokejové ligy. Na medzinárodnú nie je priestor

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Hokejová Liga majstrov naberá na svojej prestíži možno pomalšie ako sa očakávalo, no rozhodne sa každou ďalšou sezónou vrýva hlbšie do povedomia fanúšikovskej obce. Minimálne na rok však s tým prestane. Môže za to zúriaca pandémia, ktorá vo veľkom zasahuje do jednotlivých domácich súťaží a je len ťažko predstaviteľné, že by sa za daných okolností hrala súťaž naprieč celým kontinentom. Veď v sezóne 2019/20 zahŕňala 32 mužstiev, od Belfastu po Minsk respektíve od Luley po Bolzano.

Organizátori už skôr avizovali, že tento ročník CHL by mal byť okresaný a začne sa pravdepodobne priamo vyraďovacou fázou, prirodzene, s nižším počtom účastníkov. Neustupujúci koronavírus však zmaril aj to. "Zvážili sme všetky aspekty a dospeli k záveru, že odohranie sezóny 2020/21 nie je zmanažovateľné pre nás ani pre kluby, ako organizačne, tak aj ekonomicky," píše sa na oficiálnom webe súťaže s obligátnou formulkou, že zdravie je na prvom mieste a momentálne by nebolo možné každému zaručiť bezpečný a bezproblémový návrat domov po odohraných zápasoch.


Leto si CHL krátila aj hlasovaním o najkrajší finálový gól z ostatných piatich ročníkov

Pobyt na tróne si tak predĺži švédska Frölunda, ktorá v minuloročnom finále zdolala Hradec Králové 3:1. Majstrovský tím je zároveň suverénne najúspešnejším klubom celkových štatistík Champions Hockey League. Odohrať už stihol 73 zápasov a vyhral 52krát. V historickom poradí ho nasleduje Kärpät, Skelleftea a Tappara Tampere. Zo slovenských mužstiev sú na tom najlepšie HC Košice, ktoré z 18 duelov vyhrali šesť. Banská Bystrica sa pri rovnakom počte duelov tešila z výhry v štyroch prípadoch, Nitra je na troch úspešných zápasoch z desiatich.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora