Hokej - 15.10.2020 15:56

Českí extraligisti nemôžu ani trénovať. Poberú sa zrejme do Poľska

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Česká vláda sa rozhodla na nejaký čas vypnúť šport, a to úplne, bez možnosti trénovania. Keď sa situácia zlepší a krajina už nebude počtom denných prírastkov patriť medzi najhoršie v Európe, pomyselný spínač sa stlačí opäť a znova sa bude môcť hrať a súťažiť. Lenže takto športovci nefungujú a výpadok sa môže podpísať nielen na zhoršenej výkonnosti, ale aj náchylnosti na zranenia. Chtiac-nechtiac, účastníci hokejovej extraligy sú nútení na to reagovať a Třinec na to šiel spôsobom, aký poznáme aj z niektorých slovenských regiónov. Vydal sa do Poľska a po dvoch odohraných dueloch tam absolvuje "sústredenie".

"Prispôsobili sme plány platným krízovým opatreniam vlády Českej republiky. Na ďalšie pokračovanie extraligy sa pripravujeme na zahraničnej ľadovej ploche," citujú vyhlásenie Ocelářov české médiá. Práve tento klub patril pred prerušením ligy medzi tie najciteľnejšie zasiahnuté. Pre koronavírus stihol odohrať len dva zápasy, oba víťazne, zatiaľ čo niektoré mužstvá už majú odohraných šesť či sedem stretnutí. Tím Václava Varaďu tak musí po znovuspustení počítať s mimoriadne nahusteným programom, pred ktorým si ako profesionáli nemôžu dovoliť vyčkávanie v izolácii s rodinami.

Pokiaľ to Třincu prejde, napodobnia ho viaceré kluby. České Budějovice už avizovali, že sa možno vydajú do Rakúska, kam to nemá ďaleko ani Kometa Brno. V jej prípade je to však len prázdny predpoklad až špekulácia. Najaktuálnejšie informácie hovoria o tom, že najvyššia česká hokejová súťaž ostane "vypnutá" do 13. novembra. Potom sa bude program znovu spúšťať, hoci s prísnymi opatreniami a bez fanúšikov. Mesiac pred Vianocami pritom liga býva v 18. až 20. kole. Tento rok ostanú na dohratie aj stretnutia z kola číslo 1 alebo 2.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora