Hokej - 17.10.2020 17:57

Nechcená ohňová šou v New Yorku. Rolbu zachvátili plamene

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Rolbár David Ayres, ktorý vo februári odchytal zápas NHL, už nie je najväčším hrdinom tejto profesie. Menšia mediálna pozornosť, no dôležitejší počin predviedol Jordan Curtis v New Yorku, ktorý pripravoval ľad do optimálnej podoby počas kempu malých detí. V jednom momente sa však z rolby vo veľkom začala valiť tekutina, po nej dym a hneď na to z nej šľahali plamene.

Inštinkt väčšiny ľudí by bol z vozidla vyskočiť, nechať ho nabúrať a utekať. Nie však tento chlapík. Hoci plamene priam olizovali jeho sedadlo, zachoval pokoj a rozvahu, odšoféroval ju mimo ľadu a v útrobách ju v súčinnosti s ďalšími zamestnancami zahasil. Ako priznal, v rýchlosti nemal šancu poruchu diagnostikovať. Bál sa, že by rolba mohla vybuchnúť alebo by sa plameň rozšíril medzi hokejistov či ľudí na tribúne. Preto sa zachoval hrdinsky a riskoval svoje zdravie či život.

Dôvodom tejto hrozivej situácie bola prasknutá hydraulická hadica. "Nie všetci hrdinovia nosia plášte. V našom prípade sa stal hrdinom vodič čistiaceho vozidla. Nikomu netreba pripomínať, aký komplikovaný rok 2020 je. Napriek tomu sme to dostali pripomenuté aj na našej ľadovej ploche," vyhlásil odľahčene k incidentu šéf Bill Gray's Regional Iceplex, v ktorom sa situácia stala.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora