Hokej - 26.10.2020 08:21

Slovenský brankár strelil gól cez celé klzisko

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram
Patrik Andrisík

Mužská nemecká liga momentálne pre koronavírus stojí, no tímy do 20 rokov zarezávajú naplno. Na tamojších klziskách zažiaril sedemnásťročný brankár Patrik Andrisík, ktorý nastupuje za juniorský tím sedemnásobného šampióna. Jungadler Mannheim čelil Augsburgu a Slovák popri vychytanom víťazstve dokázal streliť aj gól.

Klub na svojom instagramovom profile hrdo o husárskom kúsku informoval s tým, že takíto talentovaní gólmani pôsobia v jeho radoch. Mannheim v tom čase viedol už dvojgólovým rozdielom a keď sa puk dostal na Andrisíkovu hokejku, zachoval chladnú hlavu a cez celú dĺžku klziska ho poslal do prázdnej bránky. Upravil tým na konečných 6:3 a spečatil plný bodový zisk.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Adler Mannheim (@adlermannheim_official),

Púchovský odchovanec sa do zahraničia vydal už počas sezóny 2018/19, kedy sa dostal do dorasteneckého tímu fínskej Tappary. Odtiaľ sa v lete 2019 pobral do Nemecka a Mannheim je po Schwenningeri jeho druhým pôsobiskom. Konkurencia je pritom v bránkovisku výdatná. Dvojica jeho kolegov v Jungadleri je súčasťou nemeckého reprezentačného výberu do 18 rokov, zatiaľ čo v A-tíme o post jednotky bojujú zo šampionátov povedomé mená Dennis Endras a Felix Brückmann.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora