Hokej - 29.10.2020 13:39

Pobláznil KHL aj českú extraligu, teraz je krasokorčuliarom

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Kanadský hokejový krídelník Wojtek Wolski hral sedem rokov v NHL a po nej si zvyšoval kredit najmä na európskych klziskách. Patril medzi opory Magnitogorska, Kunlunu, Nižného Novgorodu a ročník 2019/20 začínal ako hráč Třinca, kde v trinástich zápasoch nazbieral 17 kanadských bodov, pričom desaťkrát skóroval. Aktuálne okolnosti ho nútia držať sa mimo hokejových hál a pracuje na kariére krasokorčuliara. Zatiaľ minimálne v televíznej šou.

Súťaží v relácii Battle of the Blades, kde profesionálni krasokorčuliari dostávajú priradených partnerov z prostredia celebrít a hviezd. Jednou z nich je aj 34-ročný Poliak, ktorý reprezentoval Kanadu a na OH v Pchjongčangu s ňou získal bronz. Pre médiá prezradil, že krasokorčuliarske vystúpenia ho znervózňujú oveľa viac ako hokejové zápasy, ale povesti šoumena a zabávača neostal nič dlžný. O dôvodoch jeho hokejovej "prestávky" sa i tak vo veľkom špekuluje. V sezóne 2020/21 je bez klubu a Oceláři Třinec prezradili, že mu ponuku dali na stôl, no víťaz Gagarinovho pohára z roku 2016 ju odmietol z osobných dôvodov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Wojtek Wolski Hockey (@wojtekwolski),

Vychádzajúc z príspevkov na sociálnych sieťach, Wolski si šou užíva a o motiváciu má postarané aj vďaka skvelej partnerke. Tou je trojnásobná olympijská medailistka a dvojnásobná majsterka sveta Megan Duhamelová. V hre je finančná odmena 100 tisíc dolárov, ktorú sa Wolski snaží vybojovať pre detskú nemocnicu a konkurenciu mu dotvárajú aj ďalší traja hokejisti - Bryan Bickell, Kris Versteeg a Akim Aliu.


Po nečakanej semifinálovej prehre s Nemeckom, Kanada v olympijskom boji o bronz zdolala Čechov

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora