Hokej - 13.12.2020 13:47

Budějovice dostali stotisícovú pokutu za nepochopenie nariadenia

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Hokejisti Českých Budějovíc šli do veľmi odvážneho experimentu, ktorý nevyšiel a teraz budú platiť vysokú pokutu. Na domáci extraligový zápas proti Třincu totiž do svojej arény vpustili 181 divákov. Tento údaj bol vedený aj v oficiálnom zápise a stali sa tak jediným mužstvom, ktoré v rámci decembra hostilo stretnutia inak, ako na ľudoprázdnom štadióne. Problém však je v tom, že to nariadenia Ministerstva zdravotníctva neumožňujú a klub bude musieť zaplatiť pokutu 100 tisíc korún, v prepočte približne 3 800 eur.

S rozhodnutím však HC Motor nesúhlasí a odvoláva sa na presné znenie nariadení. To umožňuje do haly pustiť až 300 osôb, ktoré patria medzi dlhodobých partnerov a preukážu sa negatívnym testom na koronavírus. "Usadené budú v oddelených vnútorných priestoroch s kapacitou nanajvýš desať osôb, s časovo oddelenými príchodmi a odchodmi," píše sa v nariadení, ktoré si vedenie klubu preložilo zle. Za oddelený vnútorný priestor sa totiž považuje VIP sektor či skybox. Počas tohto konkrétneho zápasu však sedeli voľne na tribúne. Tento dodatok sa pritom už nikde nenachádza a juhočesi tvrdia, že tribúnu chápu ako priestor, ktorý tieto kritéria spĺňa.

Teraz to vyzerá na pár dní administratívneho boja, no vedenie súťaže zo svojich podmienok, napriek argumentom Budějovíc, ustúpiť nehodlá. "Neoddelili sme sektory, to je chyba, ktorú môžem pripustiť. Do arény sa však vojde 6 400 divákov a príde mi lepšie, keď sa 150 ľudí rozmiestni po celej tribúne ako keby sme ich usádzali po desiatich," vysvetľoval manažér Stanislav Bednařík portálu Idnes.cz. Obecenstvo navyše odchádzalo spokojné, keďže domáci nečakane zdolali lídra z Třinca 2:1 po predĺžení a v osemnástom zápase mu pripravili len tretie zakopnutie.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora