Hokej - 04.01.2021 12:08

Cehlárik najlepším strelcom švédskej ligy a takto premieňa nájazdy

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Počas leta hokejový krídelník Peter Cehlárik zabalil svoj boj o príležitosť v prvom tíme Bostonu Bruins, pobral sa do Švédska a všetko zatiaľ nasvedčuje tomu, že to bolo výborné rozhodnutie. Leksands IF musí byť s angažovaním útočníka z NHL spokojný, veď ide o najlepšieho strelca celej ligy. V 27 zápasoch má žilinský rodák bilanciu 16+10 a na čele tabuľky strelcov je s prihliadnutím na počet duelov s celkom pohodlným náskokom. Mužstvo z centrálneho Švédska pritom nepatrí medzi ašpirantov na titul a po minulosezónnej konečnej 13. priečke je tento raz v strede tabuľky.

Hokejové prostredie v krajine "troch koruniek" pritom má patrične odskúšané. Vo farbách Lulea HF prešiel dorastom aj juniorkou, dva roky nastupoval za mužov a následne štyri sezóny pôsobil v Bostone, respektíve skôr v jeho farmárskom Providence Bruins. Zrejmé však je, že zažije najproduktívnejší ročník, aký kedy v SHL mal a možno aj v celej profesionálnej kariére. Vedieť o sebe dal aj vo víkendovom zápase na ľade Brynäsu, kde pri remíze 4:4 raz skóroval. Dôveru dostal aj na samostatné nájazdy a zaradil sa medzi úspešných exekútorov.

Rovnaké klubové farby háji aj Marek Hrivík, ktorému sa síce nedarí až tak dobre strelecky, ale na konte má rovnaký počet kanadských bodov. Obaja Slováci sú na delenom prvom mieste v internej leksandskej tabuľke produktivity. Najvyššiu švédsku súťaž hrá aj náš obranca Adam Jánošík, ktorý v sezóne 2020/21 stihol zaznamenať dve asistencie a jeho Oskarshamn patrí medzi aktuálne najväčších tabuľkových konkurentov Hrivíkovho a Cehlárikovho zamestnávateľa.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora