Hokej - 05.01.2021 21:06

Bývalý účastník EBEL zo Znojma rozpustil káder

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Orli Znojmo v lete náhle a nečakane ukončili svoje pôsobenie v nadnárodnej rakúsko-taliansko-maďarskej lige a keďže nemali zmluvne nijak zaistený návrat do extraligy, hlásiť sa museli až do tretej najvyššej súťaže. Len krátko predtým pritom ako účastník spoluschválili vstup Bratislavy Capitals, no finančný dopad koronavírusu bol priveľký. Problémy tým navyše neskončili.

Na všeobecné prekvapenie, Znojmo dokázali aj v 2. lige udržať v kádri niekoľko hviezd, vrátane kanadského útočníka Anthonyho Lucianiho, extraligou ošľahaného Tomáša Svobodu či fínskeho beka Mikka Vainonena. Lenže pandémia ovplyvnila aj ročník 2020/21, nižšie české súťaže boli zastavené a pravdepodobne sa nedohrajú. Juhomoravčania tak svojich hráčov uvoľnia spod zmlúv, respektíve pošlú na hosťovanie do klubov, ktoré ešte hrajú. Týka sa to aj dvojice slovenských hokejistov.

Obaja Slováci sa vrátia do svojej vlasti. Jakub Köver bude minimálne do konca sezóny nastupovať za Bratislavu Capitals. IHL okúsi premiérovo, pretože Znojmu sa upísal len tento rok po prestupe zo Spišskej Novej Vsi. Dávid Stránský bude hrať v druhej najvyššej slovenskej súťaži za HC Topoľčany, pričom naša Slovenská hokejová liga sa reštartovala v polovici novembra. Český tím pritom tvrdí, že sa ku svojim hráčom snažil zachovať maximálne korektne. Hoci mu "zásah vyššej moci" umožnil rozviazanie zmluvy bez akejkoľvek finančnej kompenzácie, nespravil tak a s hráčmi sa snažil na doplatenej čiastke dohodnúť.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora