Hokej - 20.01.2021 15:13

Kazašský brankár vybuchol po góle, odniesli si to dve hokejky

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Športová kinematrografia náš naučila, že brankári sú niekedy veľmi svojské osobnosti, no na ľade sa práve od nich očakáva, že sa nenechajú ničím rozhodiť a zachovajú koncentráciu celých 60 minút. Obzvlášť by ich nemalo dostať do "vývrtky", keď v polovici zápasu inkasujú gól na 1:1. Kazašský hokejový brankár Vladimir Kramar však po takomto momente takmer zošalel a nebyť nasadenej masky, z očí aj úst by zrejme šľahali plamene. Jeho výstup na zápase Nomad Nur-Sultan - Kulager bol ohodnotený trestom do konca zápasu a viacerí prítomní zrejme ešte chvíľku spracúvali, čo práve videli.

V druhej časti hry sa hostia dostali do rýchleho útočného výpadu a útočník využil dostatok voľného priestoru na pohotové zakončenie. Kramar sa presúval a vrhal sa tak do náročného zákroku. Faktom však je, že puk takmer zachytil a len veľmi tesne prekĺzol do jeho siete. To 27-ročného rodáka z ruského Omsku naštvalo natoľko, že po chvíľke zlostného otáčania sa hodil svoju hokejku do klbka tešiacich sa hostí. Už za tento nešportový prejav dostal trest za nešportové správanie a zdalo sa, že sa upokojil. Omyl. V zúrení pokračoval aj pri schádzaní z ľadu.

Najprv zahodenou hokejkou takmer zasiahol mladého náhradníka Denisa Karatajeva, potom letela aj vyrážačka s lapačkou a namieril si to k náhradným hokejkám. Z nich si vybral ďalší kus, ktorý rozmlátil v priestore tesne pri hráčskej lavici. To ho už šiel upokojovať jeden z členov nur-sultanského realizačného tímu a odprevadil ho do šatne. Či stihol po ceste ešte rozbiť nejaké dvere, laty alebo ďalšie hokejky, ostane záhadou.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora