Hokej - 22.01.2021 10:19

Nefauloval ma! Hokejista márne odvolával verdikt rozhodcu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/hokej.cz

Na klziskách po celom svete sa čoraz častejšie objavujú chvályhodné gestá fair-play. Hokejisti namiesto prifilmovaných pádov často priznajú, že v skutočnosti zasiahnutí neboli a odvolajú tak trest pre súpera. K takémuto gestu sa nedávno odhodlal aj český obranca David Aubrecht, ktorý hrá druhú najvyššiu súťaž za Benátky nad Jizerou. Jeho snaha však vyznela až tragikomicky. Rozhodca mu oznámil, že súboj videl veľmi dobre a protestujúci bek faulovaný bol. Lukáš Žálčík z Prostějova tak putoval na dve minúty na trestnú lavicu.

Kuriózny moment priniesla 36. minúta stredajšieho duelu Chance Ligy, ktorý ponúkol vyrovnanú konfrontáciu. Domáce Benátky vyhrali 3:2, hoci hostia z Prostějova mali streleckú prevahu. Vylúčenie Žalčíka sa pre skóre dôležitým momentom nestalo, avšak po záverečnej siréne bolo jedným z najdiskutovanejších momentov. Aubrecht zakladal útok, protihráč zašermoval hokejkou pri jeho korčuliach a nasledoval pád. Už počas neho však faulovaný muž dával poznať, že sa pískať nemá. Po prerušení hry rozhodcu presviedčal, že padol vlastnou vinou, no márne.

Druhá česká liga sa do slovenských médií dostáva viac-menej len pre mimoriadne incidenty v nej. Našinec by však v tejto osemnásťčlennej spoločnosti napočítal viaceré kluby, ktoré dobre pozná a pamätá si ich pre federálne doby či slávnu nedávnu minulosť. O postup naspäť do Extraligy bojuje Kladno s Tomášom Plekancom či Jaromírom Jágrom. Vedie však dvanásťnásobný šampión Dukla Jihlava a za zmienku rozhodne stojí aj Vsetín či Slavia Praha.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora