Hokej - 17.02.2021 08:31

Odohrali najdlhší hokejový zápas histórie. Mal benefičný rozmer

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

O historický zápis sa postarala partia voľnočasových hokejistov z Kanady, ktorí medzi sebou odohrali najdlhší zápas, aký sa kedy v tomto športe konal. Trval 252 hodín a padlo počas neho 5177 gólov. Celkovo akcia trvala o vyše hodiny dlhšie ako doterajší rekordný duel z roku 2018. Nešlo pritom len o akýsi rozmar, ale akcia mala charitatívny rozmer. Počas desaťdňovej akcie v kanadskej Alberte sa zbierali peniaze na boj proti rakovine.

Stretnutie skončilo v pondelok ráno a konfrontovalo sa pritom len štyridsať hráčov. Tí absolvovali ice time, ako ešte nikdy a ich maximám sa pravdepodobne ani nik nepriblíži. Hralo sa na otvorenej ľadovej ploche v Edmontone a súperiace celky si vzali veľmi symbolické názvy - Tím nádeje (Team Hope) a Tím liekov (Team Cure). Hráči, reprezentujúci nádej, vyhrali 2649:2528. Stretnutie začalo 4. januára a v určitých momentoch teplota dosahovala úroveň -40 až -55 stupňov Celsia. Zlomil sa dokonca puk, gólmanom popraskali betóny a hráčom sa lámali nože na korčuliach.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mandy Kostiuk (@mkostiukphoto)

Všetko stálo za to a podľa severoamerických médií akcia vyniesla 1,84 milióna dolárov. Podľa jednej z organizátoriek, Kate Gallagherovej, sú všetci zúčastnení obrovskými hrdinami, keď dohrávali totálne vysílení, doráňaní a s množstvom otlakov na nohách. Zápolenie sa však skončilo bez vážnejšieho zranenia. Výťažok dostane Univerzita v Alberte, na ktorej funguje špecializovaný ústav, ktorý sa venuje zákernej chorobe.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mandy Kostiuk (@mkostiukphoto)

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora