Hokej - 25.02.2021 14:09

Országhových zverencov okradli počas extraligového zápasu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Hokejistom českého Litvínova poriadne pokazil utorkový večer neznámy vandal, ktorý sa počas duelu s Litvínovom vkradol do ich šatne a zo všetkých peňaženiek povyberal hotovosť. Médiám to po plnom bodovom zisku priznal slovenský tréner Vladimír Országh, v ktorého zostave pri výsledku 2:1 figuroval z krajanov aj brankár Denis Godla a útočník František Gerhát. Viac incident komentovať nechcel a nepovedal ani to, o akú sumu sa približne mohol zlodej obohatiť. Mužstvo pritom na problém neprišlo priamo na zimnom štadióne, ale až počas cesty domov.

"Po druhej tretine sme prišli do šatne a bolo tam otvorené okno. Pár vecí bolo rozhádzaných, nejaké tepláky a tak. Všimol som si, že môj batoh bol inak postavený. Pozrel som sa a mal som tam všetko, peňaženku, kľúče aj telefón. Nevenoval som tomu veľmi pozornosť, ostatní hráči asi tiež nie. Potom sme dohrali zápas a zvíťazili, čiže bola dobrá nálada. Cestou domov sme mali defekt a po oprave sme sa zastavili na benzínke. Niektorí hráči šli platiť a všimli si, že v peňaženkách nemajú hotovosť," opísal pokazený deň novinárom obranca Patrik Demel.

Farby priebežne jedenásteho tímu českej extraligy, ktorý stále drží miestenku do osemfinále play-off, hája viacerí hokejisti s minulosťou na slovenských klziskách. Medzi nimi Tomáš Pospíšil (Žilina a Nové Zámky) a Patrick Kudla (Nové Zámky). Mužstvo pritom vedie Vladimír Országh, ktorý sa ako tréner v minulosti tešil z majstrovského titulu v Banskej Bystrici, istý čas viedol bratislavský Slovan v KHL a cenné skúsenosti zbieral aj ako asistent reprezentačného mužstva. V ročníku 2020/21 jeho zverenci zo 47 duelov dotiahli do víťazného konca 21.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora