Hokej - 28.02.2021 11:54

Zápas prerušil nález telefónu, klub to potrestal pokutou

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Českí hokejoví priaznivci sa bavia na mimoriadne nezvyčajnej situácii v zápase medzi Plzňou a Vítkovicami. Rozhodcovia hru prerušili potom, čo na ľadovej ploche našli mobilný telefón. Keďže sa však hralo bez fanúšikov, na ľad ho nemal kto hodiť. Prebrali ho domáci Plzenčania, no ako sa neskôr ukázalo, patril hosťujúcemu útočníkovi Janovi Hruškovi. Ten ho z neznámych dôvodov mal vo svojich zápasových nohaviciach a pri jednom zo súbojov mu vypadol.

"Mobilný telefón som si na ľad rozhodne nevzal vedome, rozhodne v nohaviciach nemám žiadne vrecko ani nič podobné. Zapadol mi do výstroja nešťastnou náhodou počas prestávky," vysvetlil médiám 35-ročný forward s tým, že je rád, že oň nik nezakopol a nezranil sa na ňom. Kuriozitu riešil aj vítkovický klub, ktorý mu za nedisciplinovanosť udelil pokutu. Telefón podľa klubových predpisov nepatrí do šatne, na zápasy ani tréningy.

Tím si s hráčom prešľap rozobral, vyriešilo sa to interne a na verejnosť sa dostali akurát informácie o finančnej pokute. Jej výška ostala neznáma a hokejista ju prijal. Na internete sa začali šíriť aj špekulácie o tom, či Hruška náhodou mobil nepoužíval na live zápasové stávky. To Vítkovice kategoricky odmietajú, no príliš nedovysvetlili, kedy presne a za akých okolností mobil pristál v Hruškovom výstroji, keď sa na ľade našiel v 22. minúte.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora