Hokej - 25.03.2021 21:03

Najproduktívnejší hráč SHL "až" druhým najslávnejším Marekom

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/sita

Vo viacerých európskych hokejových ligách už prebieha play-off, takí Švédi však majú pred sebou ešte zopár záverečných duelov základnej časti. SHL slovenského fanúšika zaujíma najmä pre popredie viacerých individuálnych štatistík. Medzi brankármi síce zastúpenie nemáme, no strelecká štatistika uvádza na piatom mieste Petra Cehlárika a tabuľka produktivity dokonca na delenom prvom mieste Mareka Hrivíka. Obaja nastupujú za Leksands IF, ktorý už má istú štvrťfinálovú miestenku. 29-ročný Hrivík je s bilanciou 13+37 ústrednou postavou nielen v tíme, ale v celej lige.

Oproti Švédovi Danielovi Zaarovi odohral Hrivík o osem zápasov menej a je odhodlaný pobiť sa o honor najproduktívnejšieho hráča ligy. Prioritou je však tímový úspech. Leksand len v ročníku 2018/19 postúpil naspäť medzi švédsku elitu a minulý rok okupoval pozície na spodku tabuľky. Teraz prežíva diametrálne odlišnú sezónu, na čom má veľký podiel aj slovenské ofenzívne duo. Bývalý forward New Yorku Rangers či Podoľska patrí v Dalarne medzi športové hviezdy, no v celošvédskom meradle sa za najznámejšieho Mareka nepovažuje.

Len začiatkom marca totiž podpísal Göteborg futbalistu Mareka Hamšíka. "Už mi to pár ľudí pripomenulo. Samozrejme, že ho poznám. Je to veľký futbalista a som si istý, že pomôže Göteborgu. Sám som však prekvapený, lebo som si myslel, že je ešte v Číne. Neviem, či sa s Hamšíkom môžem porovnávať. Počas svojej kariéry bol na inej úrovni, takže do toho ani nejdem. Najväčší Marek nie som," cituje jeho odľahčené slová agentúra SITA. Švédske play-off začína 5. apríla, no jeho súčasťou zrejme nebude zamestnávateľ ďalšieho slovenského hokejistu. Zadák Adam Jánošík má po letnom prestupe z Plzne do Oskarshamnu plné ruky práce so záchranou.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora