Hokej - 28.03.2021 15:57

České štvrťfinále trvalo 8 dní, skoršie semifinále odmietol Liberec

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv
HC Sparta Praha

Prvý raz v histórii samostatnej českej extraligy sa stalo, že všetky štvrťfinálové série skončili v najkratšom možnom čase. Sparta Praha aj Oceláři Třinec si poradili s nízko postaveným kvalifikantom z predkola vyraďovacej fázy, Olomoucom respektíve Kometou Brno, 4:0 na zápasy. Väčšia dráma sa však očakávala v sériách medzi papierovo a tabuľkovo vyrovnanejšími celkami. Veď napríklad medzi Libercom a Hradcom Králové bol po základnej časti len rozdiel štyroch bodov.

Nestalo sa, štvrťfinále trvalo len osem dní. Preto bola na mieste úvaha, či dlhú prestávku pred osemfinálovou fázou neskrátiť. Na to však bol potrebný jednohlasný súhlas všetkých štyroch postupujúcich a libereckí Bílí Tygři boli proti. Majú na to zaujímavý dôvod. Radi by na semifinálovú sériu dostali na tribúny aspoň hŕstku fanúšikov, aby sa nehralo v absolútnom tichu.

Klub sa už obrátil na Ministerstvo zdravotníctva aj hlavnú hygieničku so žiadosťou o výnimku. Podobnú dostala futbalová Slavia Praha na domáci zápas Európskej ligy proti Leicesteru City. Liberec pritom tvrdí, že je ochotný splniť akékoľvek podmienky, ktoré mu orgány určia. Na odpoveď však čaká a nechce štart semifinále uponáhľať. Hrať sa začne 3. apríla, pričom Tygři začínajú na ľade Sparty Praha. Doma sa predstavia až o tri dni neskôr.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora