Hokej - 16.04.2021 11:59

Marek Hrivík opustí Leksand. Smerovať má do KHL

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Sezóna švédskeho hokejového Leksandu sa skončila nečakane skoro, keď tretí celok po základnej časti vo štvrťfinále play off nestačil na Örebrö 0:4 na zápasy. Mierny papierový favorit, ťahaný slovenskou dvojicou Marek Hrivík a Peter Cehlárik, utŕžil hneď dva debakle a k domácim prehrám 1:6 a 1:2 pridal prehry vonku 1:7 a 1:2. Štyri góly v štyroch zápasoch na postup stačiť nemohli a teraz to vyzerá na odliv opôr.

Medzi odchádzajúcimi mužmi má byť aj 29-ročný center Marek Hrivík, ktorý podľa švédskych médií smeruje do KHL. Zverejnené ešte nebolo meno klubu, no podľa dostupných informácií ide o popredný celok súťaže so silným finančným zázemím. Žilinský odchovanec pritom nadnárodnú súťaž v minulosti už okúsil a nastupoval v nej za Viťaz Podoľsk. Stalo sa tak bezprostredne po jeho deväť rokov trvajúcej americkej anabáze.

Hrivík má za sebou dve sezóny vo farbách Leksandu. V súčte si za 94 duelov pripísal 26 gólov a 57 asistencií. Po predposlednom 13. mieste sa tentoraz mužstvo zo stredošvédskej provincie Dalarna umiestni na konečnej piatej pozícii. V NHL dostal priestor v 24 zápasoch, na scéne Kontinentálnej hokejovej ligy by mal čoskoro začať zbierať štvrtú desiatku štartov. Dá sa však len polemizovať o tom, ktorý celok ho hodlá získať.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora