Hokej - 16.04.2021 14:27

Sparta históriu neprepísala. Jurčina, Kudrna a Sukeľ majú po sezóne

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Ešte nikdy v histórii samostatnej českej extraligy sa nestalo, aby mužstvo dokázalo vyhrať sériu, v ktorej prehrávalo 0:3 na zápasy. Siahala po tom Sparta Praha, ktorá v semifinálových bojoch takto prehrávala z Libercom a hoci po troch prehrách zabrala a vynútila si rozhodujúci siedmy zápas, na domácom ľade prehrala 1:2. História sa tak prepisovať nebude a národnému tímu sa pred šampionátom v Lotyšsku môžu hlásiť ďalší hráči.

Pražský tím pritom sníval o ukončení 14 rokov trvajúceho čakania na majstrovský titul. Triumf v základnej časti sa javil ako sľubné východisko a vo štvrťfinále nedal šancu Olomoucu. Finále však bude mať rovnaké zloženie, ako naposledy. Liberec nastúpi proti Třincu. "Sami sme si to pos*ali a potom sme z toho chceli spraviť zázrak. Polovica zápasu vyzerala, ako úvodné dva zápasy série, ktoré sme prehrali. Potom sme sa síce nadýchli, ale už bolo neskoro," cituje web Hokej.cz slová rozhorčeného obrancu Adama Poláška. Siedme zápasy pritom rozhodne nie sú nič pre Spartu. Takúto sériu prehrala v rokoch 2004, 2010, 2013 aj 2014.

Frustrácia bola citeľná aj z trénera Miloslava Hořavu, ktorý už bol ako tréner pri vyrovnaní z 0:3 na 3:3 viackrát, no nikdy ho nedotiahol do konca. V televíznom pozápasovom rozhovore skonštatoval, že Sparta vypadla, je vyradená, nemá čo viac dodať a na ďalšie dve otázky odpovedal slovom "neviem". Veľké "S" na drese v tomto ročníku nosil aj skúsený obranca Milan Jurčina, účastník piatich svetových šampionátov, okrem neho aj 29-ročný útočník Andrej Kudrna a o štyri roky mladší center Matúš Sukeľ.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora