Hokej - 16.04.2021 17:36

Domáci ani ťuk. KHL má za sebou nezvyčajnú semifinálovú sériu

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Domáce prostredie je v časoch bez fanúšikov či pri ich obmedzenom počte trochu poddimenzovanou záležitosťou, no akú-takú výhodu by mužstvu predsa malo dať. KHL však má za sebou veľmi netradičnú play-off sériu, v ktorej sa hralo sedem duelov a všetky dokázal vyhrať hosťujúci tím. Stalo sa to prvý raz v histórii súťaže a pričinili sa o to dva najlepšie tímy tejto sezóny Východnej konferencie.

AK Bars Kazaň a Avangard Omsk šli do vyraďovacích bojov ako dva najlepšie celky dlhodobej časti a v konferenčnom finále zviedli skôr taktický boj ako ofenzívnu prestrelku. Kazaň počas úvodných dvoch zápasov série strelila jediný gól a von cestovala s mankom 0-2 na zápasy. Omsk však má pri rekonštrukcii svojho zimného štadióna "domovský stánok" v Balašiche. Nemohol sa tak oprieť o domácu sibírsku pôdu a podobne opatrnými zápasmi dokázala Kazaň manko zmazať, čím psychologickú výhodu získala späť na svoju stranu. To však ešte nevedela, že domáci si v tejto sérii ani neškrtnú.

Avangard vyhral na kazaňskom ľade, "snežní leopardi" uňho a rozhodujúci siedmy zápas mal svoje dejisko opäť v Kazani, ktorá počas základnej časti nazbierala o šesť bodov viac ako jej súper. Ani to však rolu nehralo. Siedme stretnutie bolo gólovo najbohatšie, drámu rozlúsklo až predĺženie a z víťazstva 4:3 sa tešil Omsk. Chvályhodné je, že žiaden duel neskončil vyšším ako dvojgólovým rozdielom a vyrovnanosť dokazujú aj dve odohrané predĺženia. Sedem výhier hosťujúceho tímu však do finále posúva Avangard, ktorý na titul čaká od roku 2004 a Gagarinov pohár nikdy nezískal.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora