Hokej - 18.04.2021 18:36

České extraligové finále aj s fanúšikmi na tribúnach

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv

Výbornú správu dostali pred štartom finálovej série hokejoví priaznivci v Českej republike. Boje medzi Třincom a Libercom bude môcť priamo z tribúny sledovať aj obmedzený počet fanúšikov. Ministerstvo zdravotníctva totiž udelilo najvyššej českej hokejovej súťaži pred vrcholom sezóny výnimku s maximálnym počtom 300 priaznivcov, ktorí sa budú musieť vedieť v deň zápasu preukázať negatívnym PCR testom, nie starším ako 48 hodín. Nebude to síce zďaleka taká atmosféra, ako v roku 2018, kedy sa rovnaké dva celky stretli vo finálovej sérii a vpred ich hnalo 7500 respektíve 5400 ľudí. Stále je to však lepšie ako prázdny štadión.

Podobnú výnimku Bílí Tygři Liberec žiadali už pred svojou semifinálovou sériou proti Sparte Praha a avizovali, že sú ochotní splniť akékoľvek pravidlá, ktoré im úrady určia. Vtedy im ešte vyhovené nebolo. Všetci diváci na tribúnach budú musieť mať po celý zápas nasadené respirátory a medzi sebou musia dodržať dvojmetrové rozostupy. Finále začína už v nedeľu a narazia naň celky, ktoré základnú časť finišovali na druhom a štvrtom mieste. Lepšie na tom boli Oceláři, ktorí následne vyradili Brno 4:0 a Mladú Boleslav 4:3. Liberec napísal v rámci štvrťfinále a semifinále rovnaký príbeh - štvorzápasový proti Hradcu Králové a sedemzápasový proti Sparte Praha.

V sezóne 2019/20 sa české play-off nedohralo, rok predtým Třinec vo finále vyhral nad Libercom 4:2 na zápasy. Pokiaľ by sa podobný scenár zopakoval, Masarykov pohár by dvíhal Martin Gernát, Vladimír Dravecký, Patrik Hrehorčák, Tomáš Marcinko a Miloš Roman. Na libereckej strane pôsobí Mislav Rosandič s Dávidom Grígerom. V domácom prostredí začína Třinec, ktorý tak musel expresne riešiť vysoký záujem o vstupenky. Uprednostňuje dlhoročných permanentkárov, ktorým bude zabezpečené aj bezplatná testovanie.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora