Hokej - 22.04.2021 12:51

Bratislavský premožiteľ berie "len" striebro

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

HC Bolzano bol mnohými pasovaný do pozície hlavného favorita na triumf v tomto ročníku nadnárodnej Ice Hockey League. Vo štvrťfinále play-off si Taliani poradili s Bratislavou Capitals 4:1 na zápasy, v semifinálovej sérii pokorili Viedeň výsledkom 4:2, no ich cesta končí na striebornom stupienku. Nad sily zverencov Kanaďana Grega Irelanda bol Klagenfurt AC, ktorý získal svoj 32. rakúsky titul a zároveň obhájil triumf z posledného dokončeného ročníka 2019/20.

KAC, ktorý postupoval do vyraďovacej fázy z druhej priečky, predviedol až nečakane dominantnú jazdu. Proti Villachu stratil jediný zápas, rovnako 4:1 na zápasy pokoril aj Red Bull Salzburg a identický pomer zápasov zopakoval aj vo finále proti Bolzanu. Vzhľadom na strelecky opatrnú základnú časť v jeho podaní, v play-off ukázal nečakane ofenzívnu tvár. V prvých dvoch finálových dueloch nastrieľal v súčte jedenásť gólov a hoci Bolzano potom doma stav série znížilo na 1:2, zvyšné dva duely boli opäť korisťou rakúskeho tímu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa EC-KAC (official) (@rotjacken)

Mesto Klagenfurt je sídlom početnej slovinskej menšiny, čo je cítiť aj na zostave hokejového tímu. Nastupuje zaň Blaž Gregorc, Rok Tičar a jedným z asistentov trénerov je Andrej Hočevar. Túto partiu trénuje fínsky tréner Petri Matikainen, ktorý v sezóne 2014/15 pôsobil aj v Slovane Bratislava. Tohtosezónny bronz v IHL si odnášajú salzburskí "červení býci", štvrtá je Viedeň. Bratislava obsadila konečné siedme miesto.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora