Hokej - 25.04.2021 15:26

Skrat českého brankára vo Fínsku. Na protihráča zaútočil hokejkou

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Twitter

Vyraďovacie boje sú často spojené s nervozitou a patričnými emóciami, čo platí aj o severanoch. Tých mnohé predsudky označujú za chladných, no rozhodne to neplatí vo fínskej štvrťfinálovej sérii medzi TPS Turku a Pelicans Lahti. Tretí a šiesty celok zo základnej časti si z prvých štyroch zápasov víťazstvá podelili rovným dielom a každý si pripísal jeden triumf na súperovom ľade. Prvé kolo play-off sa pritom hrá len na tri víťazstvá, v hre tak bol postupový mečbol a postupujúceho určí záverečná rozhodujúca bitka.

Štvrtý zápas sprevádzala patričná nervozita, ktorá sa stupňovala každou tretinou. Kým v prvej časti hry boli udelené len dve trestné minúty, v druhej tretine ich bolo 12 a v záverečnom dejstve aj vďaka vyšším trestom 33. "Činil" sa aj český brankár v službách Pelicans Patrik Bartošák, ktorý sa v poslednej minúte zápasu zapojil do hromadného konfliktu a po niekoľkých postrčeniach a ostrých slovách udrel hokejkou do tváre mladého obrancu Markusa Nurmiho.

To neušlo pozornosti rozhodcov a Čech dostal trest do konca zápasu. V samom závere, hoci už za rozhodnutého stavu 5:2, ho musel nahradiť kolega z lavičky a síce raz stihol inkasovať, s výsledkom to už nič zásadné nespravilo. Horší však pre Bartošáka mohol byť dodatočný verdikt disciplinárnej komisie, ktorá si na jeho zákrok posvietila. Pomôže mu však fakt, že Nurmi hrá s celotvárovým krytom, preto mu výraznejšie nemohlo byť ublížené. Vítkovický odchovanec si nesie nálepku "problémového" od roku 2015, kedy bol po obvineniach a zatknutí pre domáce násilie okamžite prepustený z radov LA Kings.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora