Hokej - 27.04.2021 11:07

Třinec skandoval meno zdolaného finalistu. Český titul má päť Slovákov

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Len päťzápasové trvanie mala hokejová finálová séria v Českej republike, po ktorej sa z majstrovského titulu tešia Oceláři Třinec. Tí boje ukončili pondelkovým domácim víťazstvom nad Libercom 3:1 a získali tak svoj tretí majstrovský titul v histórii. Prvý pritom ukoristili len v roku 2011. Veľkú radosť mala aj pätica slovenských hokejistov. Tomáš Marcinko, Vladimír Dravecký, Martin Gernát, Miloš Roman a Patrik Hrehorčák hája práve třinecké farby.

Séria sa hrala aj s tromi stovkami fandiacich fanúšikov, ktorí mohli navštíviť jeden či druhý zimný štadión. Na piatom zápase ich dokonca mohlo sedieť o čosi viac. Atmosféra tak bola celkom slušná a domáci z nej vyťažili presvedčivé víťazstvo, hoci k nemu dospeli až v druhej polovici duelu. Skóre otvárali v 30. minúte, v treťom dejstve odskočili na dvojgólový rozdiel a Slovák Dravecký v závere pečatil víťazstvo do prázdnej bránky.

Keď si strieborný celok v ročníku 2020/21 preberal medaily, dočkal sa od publika veľmi pekného gesta. "Libe, Libe, Liberec!" znelo tribúnami, pričom domáci priaznivci športovo ocenili aj výkon súpera. Ten šiel do play-off zo štvrtého miesta, čiže o dve pozície nižšie ako Třinec, a v semifinále nečakane vyradil Spartu Praha. Vo finále však mal navrch mierny papierový favorit, ktorý si pripísal aj víťazstvo o tri či štyri góly.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora