Hokej - 30.04.2021 09:11

Jágr je opäť extraligový! Činil sa aj Košarišťan

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

České hokejové Kladno sa vracia do najvyššej domácej súťaže. Tím s Jaromírom Jágrom v štruktúrach aj na súpiske dokázal v druhej lige ovládnuť základnú časť, po nej aj vyraďovaciu fázu a napravil si tak chuť po minulej sezóne, kedy z extraligy vypadol. V dramatickej finálovej sérii si Rytíři poradili s Duklou Jihlava 4:3 na zápasy, pričom rozhodujúcu domácu bitku vo štvrtok vyhrali 5:2. 49-ročná česká legenda si tak opäť vydobyla právo hrať s najlepšími hokejistami v českej lige.

Rečou kanadského bodovania, už to zďaleka nebola Jágrova sezóna. S bilanciou 2+10 v devätnástich zápasoch bol až 11. najproduktívnejším kladenským hráčom a viac sa činila ďalšia hviezda tímu. Tomáš Plekanec nahral v základnej časti 34 kanadských bodov a v play-off pridal ďalších 17. V siedmom finálovom zápase si bod nepripísal, no Kladno napriek tomu doma viedlo v závere prvej časti hry už 4:0. Jihlava potom zmobilizovala sily a vykresala aspoň akú-takú drámu, no na odvrátenie prehry to nestačilo.

Celú sezónu vo farbách Kladna absolvoval aj slovenský brankár Andrej Košarišťan, ktorý v lete nečakane pohrdol niekoľkými ponukami a zo slovenských extraligových Košíc putoval do druholigového Kladna. Odchytal toho viac ako jeho brankársky kolega a z 21 duelov vykresal úspešnosť 90,8 percenta. V play-off vynechal jediný duel, čísla úspešnosti držal na podobnej hodnote a v semifinále proti Porube dokonca zviedol slovenský brankársky súboj s Frederikom Foltánom. Bývalý brankár Nitry alebo Nových Zámkov bol druhým najlepším brankárom ligy s úspešnosťou tesne pod 92 percentami.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora