Hokej - 02.05.2021 16:19

Nezvyčajný merch Zürichu: verným fanúšikom rozoslal roztopený ľad

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Športové kluby po celom svete mrzí, že v sezóne 2020/21 nemohli zaplniť svoje haly a predvádzať sa v tradičnej kulise. Škodou je to najmä vo vzťahu k najvernejším priaznivcom a dlhoročným permanentkárom, ktorých špecificky odmenil švajčiarsky hokejový tím ZSC Lions. Keď ľudí nebolo možné priviezť k ľadu, ľad priviezli k nim. Keď klub z Zürichu stroskotal v semifinále na Ženeve, roztopil ľad a vodu z neho rozdelil do fľaštičiek.

Ide o veľmi špecifickú spomienku na veľmi zvláštnu a "tichú" sezónu, ktorá sa v NLA hrala bez prítomnosti divákov a tí chýbali práve v čase vrcholiacich bojov. Deväťnásobný šampión finišoval v základnej časti na piatom mieste, zdolal Lausanne, ale na Ženvčanov už nemal. Švajčiarske play-off pritom bolo veľmi nevyspytateľné, keďže semifinále hral prvý, piaty, šiesty a desiaty tím dlhodobej časti. Finále obstará doterajší suverén z Zugu proti Ženeve Servette.

Symbolické rozpúšťanie ľadu a napĺňanie pätnásť mililitrových fľaštičiek Zürich doplnil aj o krátke video. Suvenír má názov "Esencia Levov" a hoci určite nemá špecifickú vôňu ani chuť, fanúšik z nej svoj milovaný klub cítiť bude.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora