Hokej - 06.05.2021 20:29

Zvolen získal tretí majstrovský titul, Poprad tretí raz prehral finále

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv
Václav Stupka

Tretí majstrovský titul v ére samostatnosti dokázali vybojovať hokejisti Zvolena. Tí dotiahli do zlatého konca veľmi dobrú a suverénnu sezónu, ktorej základnú časť vyhrali s náskokom štyroch bodov a v play-off im následne nik nevzal viac ako jeden zápas. Nové Zámky zvalcovali výsledkom 4:0, Slovan v semifinále aj Poprad vo finále pomerom 4:1. Zvolenčania mali svojho súpera na lopatkách už v najkratšom možnom termíne, ale po víťazstve v prvých troch dueloch, na popradskom ľade prehrali 4:7. Nasledoval však domáci zápas a v ňom zverenci Petra Oremusa veľmi sľubnú pozíciu z rúk nepustili. "Kamzíkov" zdolali 3:2.

Rytieri spod Pustého hradu hrali svoje siedme slovenské extraligové finále a po tretí raz sa na konci série tešili. K partiám z ročníkov 2000/01 a 2012/13 sa pridal aj tohtoročný kolektív s kapitánom Radovanom Pulišom, mimoriadne produktívnymi útočníkmi Mikkom Nuutinenom či Allanom McPhersonom a skvelým brankárom Robinom Rahmom. Popradčania síce mali vo svojich radoch troch najproduktívnejších hráčov celej ligy - Marcel Haščák, Dávid Skokan a Patrik Svitana - no natiahli svoje finálové prekliatie. Zdolaní sú aj v treťom finále, ktorého sa zúčastnili. V roku 2006 ich pokorila Žilina, o päť rokov neskôr v derby sérii Košice a oslavovať nemôžu ani v máji 2021.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa HKM ZVOLEN official (@hkmzvolen)

Tréner Peter Oremus oslavoval zisk titulu už v roku 2015 na lavičke Košíc a teraz dokázal v rozhodujúcej bitke pokoriť Petra Mikulu, ktorý bol podpísaný pod doteraz najaktuálnejším titulom Zvolena. Po Oremusovom boku sa teší aj Andrej Podkonický, odchovanec tohto mužstva, ktorý má na konte extraligový titul s HKM ako hráč a ďalší pridáva ako asistent trénera. Andrej Kmeč si podobný úspech pred piatimi rokmi užil na lavičky Nitry.