Hokej - 11.05.2021 14:36

Tradíciu slovenských brankárov v Česku bude rozvíjať talentovaný mladík

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Už si zvykáme na to, že v českej extralige chytajú viacerí kvalitní slovenskí brankári a inak tomu nebude ani v ročníku 2021/22. Zoznam potenciálnych reprezentantov za Moravou rozšíri Matej Tomek, ktorý uplynulý rok odchytal vo farbách fínskych mužstiev KalPa Kuopio a SaiPa Lappeenranta. Svoju úspešnosť zásahov udržal nad 90 percentami a do svojich radov ho teraz získala Kometa Brno.

"Diskutovaná téma brankára je tiež vyriešená. Hovorili sme s niekoľkými brankármi a dohodli sme sa s Matejom Tomekom, ktorý je vo výbornom veku a má už medzinárodné skúsenosti. Chytal v zámorí aj vo Fínsku. Máme na neho veľmi dobre referencie, tiež sa dobre pozná s naším trénerom brankárov," píše sa na brnenskom webe o 23-ročnom odchovancovi Dukly Trenčín. Siedmy celok uplynulej sezóny českej ligy sa rozlúčil s Karolom Vejmelkom, ktorý po šiestich sezónach a dvoch majstrovských tituloch rady tohto mužstva opúšťa.


Do Fínska Tomek odchádzal po výbornej sezóne 2019/20 v radoch Dukly Trenčín

Známe je, že cez českú ligu vedie aj relatívne krátka cesta do slovenského národného mužstva. Tento rok sa rečou štatistík najlepšie darilo Branislavovi Konrádovi a Denisovi Godlovi. Prvý menovaný vo farbách Olomouca a druhý v Litvínove končili s úspešnosťou tesne pod 92 percentami. Marek Čiliak, bývalý dlhoročný brankár Brna, sa zase činil vo farbách českobudějovického Motoru. Slovenská brankárska stopa v Brne je oveľa výraznejšia aj vďaka Vladimírovi Dzurillovi, Eduardovi Hartmannovi, Imrichovi Petríkovi, Marekovi Kleniarovi či Ivanovi Havránkovi.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora