Hokej - 12.05.2021 11:13

Dvaja slovenskí hokejisti sa tešia z fínskeho majstrovského titulu

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/Instagram

Zoznam európskych hokejových šampiónov sa včera rozrástol o fínsky celok Lukko Rauma, čo znamená, že sa z titulu teší aj dvojica slovenských hokejistov Pavol Skalický a Kristián Pospíšil. Tím, ktorý dopĺňa aj český obranca Lukáš Klok, mal raketový úvod sezóny, kedy z otváracích ôsmich kôl vyhral sedem. Jediná kríza prišla počas marca, no aj tá mala krátke trvanie a po prvenstve v základnej časti Lukko vyradil Ilves Tampere 3:0 na zápasy, Tapparu Tampere 3:1 a vo finále si rovnako 3:1 v sérii poradil aj s TPS Turku.

V poslednom finálovom zápase sa Skalický predviedol asistenciou aj víťazným zápasovým gólom. Celkovo mimoriadne dobrú sezónu v Liigy zakončil so 47 bodmi na svojom konte a teší sa zo štvrtého klubového majstrovského titulu. Predtým podobné pocity prežíval v rokoch 2014, 2017 a 2018 ako hráč Košíc respektíve Banskej Bystrice. Rovnako 25-ročný spoluhráč Pospíšil nakopil 30 kanadských bodov a radil sa tak medzi desiatku najproduktívnejších hráčov v týchto farbách.

Veľké oslavy rozhodne čakajú celok z juhozápadného pobrežia krajiny, pretože doteraz posledný titul bol z roku 1963. Bol to navyše doteraz jediný primát v najvyššej domácej súťaži. Novší im zaznamenala silná partia hráčov so šesticou legionárov. Okrem Pospíšila, Skalického a Kloka by sme v zostave našli ešte jedného švédskeho a dvoch kanadských hokejistov. Minimálne prví traja by sa mali čoskoro prihlásiť svojim národným tímom.