Novinky - 10.06.2021 18:23

Dohodli sa! Hokejová liga pozná dátum štartu sezóny

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/sita

S najvyššou slovenskou hokejovou súťažou to nejaký čas vôbec nevyzeralo dobre a v médiách sa dokonca objavovali náznaky o tom, že by mohli súbežne prebiehať dve kvalitatívne rovnocenné ligy. To sa nenaplní a 24. septembra 2021 začína extraligový ročník 2020/21, ktorý by mohol byť už aj s priaznivcami na tribúnach. Informovala na tom Asociácia profesionálnych hokejových klubov po stredajšom rokovaní vo Zvolene, ktorého sa zúčastnil aj prezident SZĽH Miroslav Šatan. Istý však ešte nie je definitívny počet účastníkov a teda ani model ligy. Otáznik visí nad účasťou maďarského Miškovca, o ktorom by malo byť jasno do týždňa.

Fanúšikovia sa vo veľmi obmedzenom počte vedeli dostať na tribúny už počas minulosezónnej finálovej série a od septembra by zimné štadióny mohli byť opäť plné. "Čo sa týka divákov, nevieme si predstaviť, žeby sme začali súťaž bez nich. V takom prípade nebudeme vedieť začať," povedala k téme Aneta Büdi, ktorá stojí na čele APHK. Spresnila aj situáciu s Miškovcom, ktorý v prípade nepokračovania nebude nikým nahradený a v hre ostane dvanásť mužstiev. Naďalej pritom bude platiť, že mužstvo musí mať na súpiske aspoň dvoch juniorov a maximálne sedem cudzincov. Pre druhú najvyššiu súťaž platí zúžený limit na štyroch legionárov.

Posledná spomenutá vec prvoligistov znevýhodňuje a diskutovať sa preto má o možnosti priameho postupu do najvyššej súťaže pre víťaza SHL. To extraligisti odmietajú a preferujú zachovanie baráže, v ktorej majú pre kvalitnejší káder zvyčajne navrch. Jeden nováčik by sa však mohol objaviť už tento rok, keďže sa horlivo diskutuje o detvianskej predanej licencii do Prešova. "Vo štvrtok je k tejto otázke stretnutie, aby sme boli aj my informovaní, lebo zatiaľ to len presakovalo do médií. Prešov musí splniť nejaké podmienky a je tu možnosť, že v budúcej sezóne bude účinkovať v extralige," odpovedal Miroslav Šatan.