Hokej - 11.06.2021 21:01

KHL oceňovala najlepších. Dočkal sa Jaškin či Daciuk

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/youtube

Slávnostným galavečerom dala Kontinentálna hokejová liga bodku za sezónou 2020/21 a ocenila najlepších hráčov aj trénerov, ktorí tento rok boli jej súčasťou. Šampión Avangard Omsk mal počtom ocenených pomerne malé zastúpenie a do sezónneho all-star tímu sa napríklad nezmestil žiaden jeho hráč. Výdatne ocenené však boli napríklad kvality Dinama Moskva. To po treťom mieste v základnej časti Západnej konferencie stroskotalo už v konferenčnom semifinále. Štart v tejto súťaži si pripísali štyria slovenskí hokejisti, no žiadneho z nich sa do úzkeho výberu tých najlepších nezaradili. V hre však boli české mená.

Fenomenálne výkony brankára Šimona Hrubca nestačili na to, aby bol vyhlásený za najlepšieho gólmana ročníka. Toto ocenenie bral tridsaťročný Kanaďan Edward Pasquale z Lokomotivu Jaroslavľ. Aj jeho sezóna pritom skončila v druhom vyraďovacom kole. Zaznelo však iné české meno. Cenu pre najlepšieho strelca ligy si prebral forward Dmitrij Jaškin a autor 43 zásahov bol zároveň zaradený do najlepšej päťky ligy. V ofenzíve ho dopĺňa duo z konkurenčného CSKA Vadim Šipačov - Konstantin Okulov. Šipačov bol zároveň najproduktívnejším hráčom súťaže a najužitočnejším hráčom play-off bol Sergej Tolčinskij z Omska.

KHL zároveň udelila aj cenu pre najlepšieho veterána a ním je Pavel Daciuk. Ten niesol kapitánske "céčko" v Avtomobiliste Jekaterinburg. Cena pre top trénera šla podľa očakávaní do rúk Boba Hartleyho, ktorý prišiel do Avangardu s úlohou získať Gagarinov pohár a splnil ju. Najlepšou útočnou formáciou sa môže pochváliť Ufa, ktorá dlhodobo vsádza na Fínov a neraz jej to prinieslo úspech. Markus Granlund, Sakari Männinen a Teemu Hartikainen boli najlepším útočným trojlístkom v nadnárodnej lige a pozornosť sa dostala aj najlepšie hodnotenému hráčovi v štatistike +/-, na ktorú počas roka zvyčajne býva kladený menší dôraz. Cenu si odniesol americký krídelník Brian O'Neill z Jokeritu.