Hokej - 25.06.2021 21:42

Znojmo intenzívne zbrojí, káder pre návrat do IHL je hotový

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Po ročnej odmlke sa hokejisti Znojma vracajú do nadnárodnej Ice Hockey League, kde budú jedným z konkurentov Bratislavy Capitals. Jediný český zástupca v súťaži nechce byť do počtu a hoci uplynulý rok patril až do tretej najvyššej českej súťaže a pre pandémiu stál, pre ročník 2021/22 vyskladal veľmi sľubný tím. Ten má až šesť legionárov, z toho päticu spoza mora. Orli získali minulosezónnu oporu bratislavského mužstva, skúseného gólmana s viac ako dvomi stovkami štartov v českej extralige aj bývalú hviezdu Banskej Bystrice či Michaloviec.

Znojemské rady totiž doplnil Švéd Filip Ahl, ktorý minulý rok nastupoval v našom hlavnom meste a v nadnárodnej lige si pripísal slušných 29 kanadských bodov. Hrať tu bude aj mimoriadne ofenzívne ladený kanadský obranca Jordon Southorn, ktorého dobre poznajú v banskobystrickom aj michalovskom klube a po anabáze v Dornbirne sa vracia aj hviezdy ostrostrelec Anthony Luciani. Aj ten svojho času spravil kvalitný vietor v slovenskej lige, hoci jeho pôsobenie v Nitre malo len 20-zápasové trvanie.

Známymi firmami v tejto zostave je aj 21-ročný slovenský krídelník Jakub Köver, zadák Adam Sedlák, držiteľ dvoch titulov v našej lige s Banskou Bystricou, a trenčiansky rodák a odchovanec David Stránský. Z Bratislavy Capitals Znojmo ulovilo aj kanadského obrancu Ryana Culkina a ďalšími severoamerickými akvizíciami sú bek Connor Walters s americkým krídelníkom Hunterom Fejesom.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora