Hokej - 30.06.2021 17:34

Dva české kluby zohrajú benefičný zápas pre obete tornáda

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Instagram

Viaceré športové kluby v Českej republike sa snažili pomôcť obetiam minulotýždňového tornáda, ako vedia. Zaujímavý spôsob našli hokejové tímy Znojma a Brna, ktoré zohrajú benefičný zápas. Na pomoc obetiam prírodného nešťastia pôjde výťažok zo vstupného, navyše oba celky budú mať oblečené špeciálne sady dresov. Aj tie po dohraní zápasu poputujú do dražby. Cena vstupného pritom bola nastavená na symbolických 246 českých korún (približne 9,65 eur), pričom 24.6. je dátum, kedy sa vo večerných hodinách prehnalo južnou Moravou tornádo. Hrať sa bude 10. augusta na ľade účastníka nadnárodnej IHL.

O zaujímavú konfrontáciu pôjde aj po športovej stránke. Orli Znojmo totiž opustili českú hokejovú ligu pred sezónou 2011/12 a hoci sa počas koronavírusu na jeden ročník vrátili "domov", miestenku mali zaistenú len v tretej najvyššej súťaži. Najaktuálnejší znojemsko-brnenský ligový zápas je z ešte z 90. rokov, odvtedy sa súperi stretli trikrát v letnom prípravnom zápase. V auguste však skóre duelu určite nebude tou najdôležitejšou informáciou. "Ako najväčšie športové kluby v regióne sme cítili potrebu prispieť obyvateľom zasiahnutých oblastí. Hneď v piatok sme sa dohodli na benefičnom zápase a veríme, že aj naši fanúšikovia prispejú ku zmierneniu následkov udalosti," hlásia Orli cez svoje oficiálne kanály.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa HC Orli Znojmo (@hcorli)

Kometa Brno je aktívna aj cez svoj nadačný fond, ktorý poslal na južnú Moravu už približne pol milióna českých korún a osobitne pomôže zasiahnutým rodinám s autistickými deťmi. Pre tento účel zriadil aj transparentný účet, na ktorý môžu priaznivci prispieť aj bez účasti na hokejovom stretnutí. Pomoc z každej strany bude vítaná a potrebná, pretože po štvrtkovom tornáde boli škody vyčíslené na pol miliardy eur. Najviac zasiahnuté sú obce Hrušky, Lužice, Moravská Nová Ves a Mikulčice.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora