Hokej - 14.07.2021 15:46

Originálny prístup českého klubu. Dresy mu vyberú fanúšikovia

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/Facebook

Obligátnou súčasťou letného obdobia je aj predstavenie novej sady dresov, ktorá sa veľakrát stretne s pozitívnym ohlasmi a záujmom fanúšikov, ale nájde sa aj početná skupina hundrošov, ktorým sa nepáči odtieň farby, konkrétny grafický detail, spracovanie, vzor alebo vôbec fakt, že klub vymieňa starú sadu, na ktorú boli priaznivci zvyknutí. Nejde však o jediný spôsob, akým sa odev pre nový ročník odprezentuje. České hokejové Vítkovice o ňom nechajú rozhodnúť svojich fanúšikov a v edícii 2021/22 ich uvidíme v takom drese, aký vzíde z hlasovania ľudu.

V prvej fáze tohto "referenda" mohol ktokoľvek poslať vlastný návrh dresu, v druhej vedenie klubu vybralo najlepších deväť kúskov a z nich sa hlasovaním na sociálnych sieťach vyberie ten najlepší. Hlasovanie bude veľmi jednoduché. Ostravský celok zverejnil vybranú deviatku finalistov na Facebooku, určil si dátum 27. júl a víťazom bude ten, ktorý v daný deň lajkne najviac používateľov tejto platformy. Vítkovičania pritom pred druhou fázou ocenili množstvo návrhov, ktorých dostali viac ako 140. Boli medzi nimi vydarené kúsky po grafickej aj nápadovej stránke, ktoré by si hokejisti vedeli bez problémov obliecť.

Niektorý z budúcich dizajnov síce môže byť inšpirovaný aj niektorým z nevíťazných návrhov, no pravidlá pre budúcu sezónu boli stanovené jednoznačne. Autor víťazného návrhu obdrží zhotovený originál svojho výtvoru a k tomu aj zážitkovú odmenu. Jej formu Vítkovice zatiaľ nešpecifikovali, odvolávajú sa pritom na koronavírus, no s najväčšou pravdepodobnosťou nepôjde len o suchú návštevu Ostravar Areny počas ligového súboja. Tá sa pritom pred vypuknutím pandémie počas domácich duelov pravidelne tešila zo šesť až osemtisícovej návštevy.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora