Hokej - 27.07.2021 19:22

Lantoši plánuje návrat do Ameriky cez švédske Rögle

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/hokejportal.sk

Dvadsaťpäťročný hokejista Róbert Lantoši bude v najbližšej sezóne opäť dokazovať svoje kvality na európskych klziskách, konkrétne na tých švédskych. V Škandinávii trávil už svoje dorastenecké a juniorské časy a práve tam absolvoval aj presun do mužského hokeja. Nasledoval prestup na Slovensko, zažiaril vo farbách Nitry a ostatné dva roky bojoval o miesto v NHL cez rady farmárskeho Providence Bruins. Toto úsilie na čas prerušil, no jeho sťahovanie do Rögle BK nemožno chápať ako vzdanie snahy o najlepšiu ligu sveta. Cez SHL do nej môže viesť kratšia cesta ako by sa na prvý pohľad mohlo zdať.

Švédsku ligu, ako lepšiu alternatívu k pôsobeniu v AHL, často využívajú nielen domáci hráči, ale aj stále viac legionárov. Ide o súťaž rešpektovanú a vnímanú Američanmi a podobný spôsob sa v minulosti vyplatil Henrikovi Lundqvistovi, Mikovi Zibanejadovi, Johnovi Klingbergovi aj Markusovi Näslundovi. "V kontakte s generálnym manažérom klubu Chrisom Abbottom bol môj agent od majstrovstiev sveta. Agent mi spomínal, že Rögle ma sledovalo celý rok. Ja som s generálnym manažérom telefonoval tri či štyrikrát a z jeho slov som cítil, aký majú o mňa záujem. To zavážilo najviac. Hovoril mi, ako pracujú s hráčmi a aký je ich záujem o mňa. Dohodli sme sa vcelku rýchlo," opísal svoj prestup Lantoši webu Hokejportal.sk.

Dodal zároveň, že finalista minulého ročníka má tie najvyššie ambície a rád by si siahol na trofej pre šampióna. Tú mužstvo z Ängelholmu ešte nikdy nezískalo. Sever Európy pritom pre slovenského reprezentanta nebol jedinou možnosťou a ponuky mal z viacerých súťaží, najmä z KHL. Túto cestu však vyhodnotil ako najlepšiu možnosť, ako sa dostať naspäť do NHL. Svoj prestup do Európy vôbec pritom nepovažuje za odchod zo zámorského kolotoča a momentálne mu to prišlo ako schodnejšia cesta. "Z Providence odišiel tréner Jay Leach. Ja som cítil, že sa potrebujem posunúť. Rozhodol som sa pre túto cestu," dodal pre rovnaký zdroj.