Hokej - 28.07.2021 13:58

HC Košice v auguste na prestížnom podujatí

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Košickí hokejisti budú mať počas augusta priam exkluzívny program. Cestujú do rakúskeho Kitzbühelu, kde sa budú konfrontovať s kontinentálnou špičkou a tímami, ktoré hrajú prím v popredných súťažiach aj v Champions Hockey League. Ide o podujatie Red Bulls Salute, ktoré píše už svoj 16. ročník a v minulosti sa na ňom predstavila celá plejáda mužstiev zo Švédka, Fínska, Ruska či dokonca Los Angeles Kings. Tento ročník bude pre Covid okresaný, zahrá si v ňom len kvarteto mužstiev a rakúsko-nemecko-českú konkurenciu doplní práve osemnásobný slovenský šampión. Košičania svoju účasť vnímajú ako veľkú previerku pre nový formujúci sa tím.

Podujatie má jednoduchý formát. V sobotu sa Košice stretnú s mníchovským Red Bullom. V prípade prehry v nedeľu od 15-tej nastúpia na duel o tretie miesto, úspešný rezultát ich posúva do večernej finálovej bitky. Mníchovský tím pritom tento turnaj dvakrát vyhral a v ročníku 2018/19 dokonca zaujal finálovou účasťou v Lige majstrov. "Dostali sme pozvánku na kvalitný a veľmi silno obsadený turnaj, ktorá sa neodmieta. Tešíme sa na konfrontáciu so zahraničnými klubmi a hráčmi. Sú to špičkové kluby pravidelne hrajúce o tie najvyššie priečky v lige i Champions league. Pre formujúci sa tím to síce bude krst ohňom, no práve takéto skúšky a zápasy nás posunú vpred," povedal pre klubový web Gabriel Spilár.

"Oceliari" hodlajú odohrať výrazne lepšiu sezónu ako bola tá minulá. V nej po deviatej priečke zo základnej časti stroskotali v predkole play-off. Pomôcť tomu majú aj viaceré zaujímavé posily, medzi ktorými sa vynímajú navrátilci Andrej Košarišťan s Marekom Slovákom, americký bek Colton Saucerman, kanadský kolega v zadných radoch Kevin Tansey, minulosezónny zvolenský ťahúň Allan McPherson aj skúsený ruský útočník Vadim Pereskokov. Tí všetci svoje kvality môžu predviesť na Red Bulls Salute, ktorý začína 14. augusta a okrem Košíc a Mníchova sa na ňom predstaví aj Red Bull Salzburrg a Bílí Tygři Liberec.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora