Hokej - 01.08.2021 14:17

Našľapaná slovenská osemnástka sa chystá na Hlinka Gretzky Cup

redakcia Autor: redakcia | Zdroj: huste.tv/youtube

V pondelok štartuje prestížny turnaj Hlinka Gretzky Cup, na ktorom sa predstavujú popredné reprezentácie do osemnásť rokov. Turnaj sa minulý rok v Kanade pre pandémiu neuskutočnil a tentoraz bude jeho dejiskom opäť česko-slovenské prostredie. Základná skupina A prebieha v českej Břeclavy, "béčko" na piešťanskom ľade. Slováci sa v základnej skupine stretnú so Švédmi, Američanmi a Nemcami, pričom pomýšľajú na lepšie umiestnenie ako pred dvomi rokmi. To obsadili konečné siedme miesto, keď po troch skupinových prehrách v boji o umiestnenie zdolali Švajčiarov.

Slovenský tábor hlási, že v ňom nechýbajú lídri ani skúsenosti zo seniorského hokeja. Sľubná zostava zahŕňa Juraja Slafkovského či Šimona Nemca, ktorí by mohli byť v budúcoročnom drafte na lichotivo vysokých pozíciách. Dopĺňa ich talentovaný Filip Mešár, Dalibor Dvorský, na severe Európy pôsobiaci Maxim Štrbák s Alexom Čiernikom, či zámorskí legionári na univerzitnej úrovni Marián Moško a Ján Korec. "Hokej mi už chýba. Veľmi sa teším, že sa opäť stretnem s chlapcami, mojimi rovesníkmi, že si schuti zahráme a niečo spolu dokážeme," cituje web Hockey Slovakia odhodlané slová sedemnásťročného krídelníka Juraja Slafkovského.


V turnajovej generálke náš tím podľahol 3:9 Rusom, ktorí rovnako avizujú silnú generáciu

Práve po tomto turnaji budú skauti skladať prvé preddraftové rebríčky hráčov a pre naše nádeje preto bude veľmi dôležité, ako budú vyzerať v konkurencii svojich rovesníkov. "Aspoň zistím, aká je úroveň v mojom ročníku. Tiež si zmeriam sily súpermi na budúcoročonom drafte. Budú to zaujímavé konfrontácie. Uvedomujem si, že na turnaji bude veľa skautov. Nič to však neznamená. Do každého duelu musím ísť naplno bez nejakej snahy ukázať sa v niektorom viac ako v inom. Cítim, že naša generácia môže byť úspešná," dodal pre rovnaký zdroj odchovanec HC Košice.

Program Hlinka Gretzky Cupu:
pondelok 2. augusta
15:30 Rusko – Fínsko
19:00 Česko – Švajčiarsko
15:30 Nemecko – Švédsko
19:00 SLOVENSKO – USA
utorok 3. augusta
15:30 Rusko – Švajčiarsko
19:00 Česko – Fínsko
15:30 Švédsko – USA
19:00 SLOVENSKO – Nemecko
streda 4. augusta
15:30 Fínsko – Švajčiarsko
19:00 Česko – Rusko
15:30 USA – Nemecko
19:00 SLOVENSKO – Švédsko
piatok 6. augusta
15:30 zápas o 5./7. miesto (Břeclav)
15:30 zápas o 5./7. miesto (Piešťany)
19:00 1. semifinále (Břeclav)
19:00 2. semifinále (Piešťany)
sobota 7. augusta
17:00 finále/zápas o 3. miesto (Břeclav)
17:00 finále/zápas o 3. miesto (Piešťany)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Hockey Slovakia (@hockeyslovakia)